Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Succesvolle start zomerskiseizoen in Cervino Ski Paradise

© Cervino Ski Paradise / Pentaphoto

Wintersportredacteur

Sinds afgelopen zaterdag is het zomerskiseizoen in Cervino Ski Paradise op de gletsjer aan de gang. De Zwitserse kant van het zomerskigebied was al geopend en nu kun je ook de berg omhoog vanuit Italië. Aardig wat wintersporters hebben afgelopen weekend het zomerskigebied bezocht. Ongeveer 1600 mensen klikten de ski’s onder om in juni te skiën op Plateau Rosa.

Zomerskiseizoen Cervino Ski Paradise

Niet alleen in Matterhorn Glacier Paradise, maar ook in Cervino Ski Paradise kun je in de zomermaanden de berg omhoog om af te dalen. Via Plateau Rosa kunnen wintersporters iets meer dan 25 kilometer aan pistes bereiken. Vanaf de Italiaanse kant heb je drie liften nodig om de afdalingen boven op de gletsjer te bereiken. Eerst neem je de lift vanuit Breuil-Cervinia tot Plan Maison (2555 meter), dan neem je de gondel richting Cime Bianche Laghi (2812 meter) en als laatste stap je over op een lift die je brengt tot 3480 meter. Dagelijks kun je vanaf 7.00 uur een ritje omhoog maken. Een dagskipas tijdens het zomerskiseizoen in Cervino Ski Paradise kost € 59,-, voor kinderen betaal je voor een dag skiën € 29,50 en senioren zijn € 53,- kwijt.

Goede condities op de gletsjer

Het bedrijf dat de pistes aan de Italiaanse kant van het skigebied beheert heeft het over optimale condities dit jaar. De pistes zijn prachtig en het is nog heerlijk winters boven op de gletsjer. Vorig jaar werd het zomerseizoen vroeg afgebroken door te veel regen en warmte, dit jaar is er volle vertrouwen dat het hele zomerskiseizoen vol gemaakt kan worden. De pistes blijven tot 10 september open, als alles volgens verwachting verloopt.

Zonsopkomst in het skigebied

Vandaag begint de dag prachtig in het Cervino Ski Paradise! Op 3700 meter is het vandaag zonnig en maximaal 5 graden. Dat voorspelt een prachtige dag te worden om een paar uurtjes op de latten te staan. Wij zijn maar jaloers op deze winterse wereld op de grens tussen Italië en Zwitserland. Hoe graag zou jij hier vandaag willen zijn?

Boek een tripje naar dit skigebied

Een bezoek aan de regio is een aanrader! Je kunt er niet alleen skiën, maar ook prachtig wandelen, mountainbiken en genieten van het oogverblindende uitzicht. Ook zonder ski’s kun je jezelf hier dus goed vermaken in de natuur. Heb je een zomervakantie in een skigebied al eens overwogen?

Booking.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in