Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Start van het skiseizoen op de Stubaier Gletscher na verse sneeuw

Wintersportredacteur

Later dan ooit tevoren, start vandaag het skiseizoen op de Stubaier Gletscher. Er is lang gewacht op de kou, nu is deze aangebroken. Doorgaans start het winterseizoen al eind september op de Stubaier Gletscher, dit jaar is er voor het eerst zo lang gewacht. Hoe het nu is? We hebben de webcams voor je op een rijtje gezet.

Start skiseizoen Stubaier Gletscher

Door de, al voorspelde, verandering in het weer begon het zondag te sneeuw in meerdere bergregio’s in de Alpen. Dit was nog niet genoeg om met natuurlijke sneeuw het skiseizoen op de Stubaier Gletscher te starten, maar daarvoor zijn er andere oplossingen. “De sneeuwdepots en het nieuwe sneeuwkanonnensysteem hebben zichzelf bewezen”, zo zegt de CEO van het gletsjerskigebied in de Tiroler Tageszeitung. De afgelopen twee jaar is € 21 miljoen geïnvesteerd in allerlei faciliteiten om sneeuw te kunnen maken op 3000 meter hoogte. Nu kunnen de wintersporters van deze investeringen profiteren op de gletsjer.

Webcams: vers laagje op de piste

Vandaag kun je voor het eerst de piste op op de Stubaier Gletscher! De liften draaien al en het witte laagje doet de omgeving goed. Het ziet er in ieder geval iets meer winters uit, vooral in vergelijking met de afgelopen weken. Vandaag kunnen wintersporters afdalen van één blauwe piste (5,98 km). Vier liften op de gletscher zijn momenteel in bedrijf.

In Oostenrijk kun je momenteel ook al afdalen op de Pitztaler en Kaunertaler Gletscher. Vanaf komend weekend openen de pistes op de Kitzsteinhorn!

››› Alle openingsdata van de skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in