Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Definitieve startdatum skiseizoen Kitzsteinhorn bekend

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ski je graag op de Kitzsteinhorn? Goed nieuws! Na de Kaunertaler Gletscher en Pitztaler Gletscher opent straks ook het skigebied op de gletsjer van Kaprun. De officiële openingsdatum: 21 oktober 2023. Dat is nog maar een paar weken wachten! De officiële startdatum staat nu op de website van het skigebied.

Start skiseizoen Kitzsteinhorn

De Kitzsteinhorn is het gletsjerskigebied van Zell am See-Kaprun. De berg kent het hoogste uitkijkplatform van het land op 3029 meter hoogte en dankzij de hoogte is het skigebied natuurlijk zeer sneeuwzeker. In de zomermaanden gaat het skigebied even dicht, maar kun je nog wel van het uitzicht genieten bij de Gipfelwelt 3000, waar je gemakkelijk met de liften in de regio komt. Afgelopen zomer is het Alpincenter op de Kitzsteinhorn aangepakt. Er is onder andere een nieuwe gevel, een nieuwe hoofdentree, een vernieuwd horecagedeelte en een nieuwe Skyline bar!

Hoe het nu is bij het Alpincenter op de Kitzsteinhorn? Snowlife Skilerarenopleidingen stuurde de onderstaande foto’s door.

Verschillende doelgroepen

De Kitz, zoals die liefkozend wordt genoemd door wintersporters, is zeer populair dankzij de sneeuwzekerheid. Jaarlijks worden honderden skileraren opgeleid op de berg, die hun opleidingen in het voor- of naseizoen doen. Maar ook als je ‘gewone’ wintersporter kun je uitwijken naar de gletsjer, bijvoorbeeld als de sneeuw in de rest van het gebied van Zell am See-Kaprun niet helemaal is zoals je had gehoopt. Je kunt skiën van 768 to 3029 meter hoogte op in totaal 53 km piste, verschillend in moeilijkheidsgraad. De echte pro’s vinden er ook hun weg, zowel buiten de piste als in het snowpark.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in