Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: na het weekend stijgen de sneeuwkansen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een paar dagen geleden schreven we al over de temperatuuromslag die eraan komt. Niet alleen in Nederland wordt het vanaf dit weekend flink kouder, maar ook in de wintersportlanden. Een wisseling van luchtstromen zorgt voor een koufront met kans op sneeuw. Dit weekend kunnen er al enkele vlokken vallen en in de dagen nog een paar centimeters.

Herfst breekt aan: ruim 10 graden kouder

De weerkaarten laten een daling van de temperatuur en zelfs enkele centimeters sneeuw zien in de Alpen. Vanaf vanavond trekt er een gebied over onder andere Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië dat wel eens voor een vers suikerlaagje op de toppen van de bergen kan zorgen. Maar, pas vanaf zaterdagnacht kan het flink gaan vriezen op hoogte (heb jij je thermokleding al van zolder gehaald?). De skigebieden kunnen een vers wit laagje hard gebruiken, tot nu toe is het nog erg groen/bruin in de gletsjerskigebieden die al geopend zijn.

Wanneer gaat het sneeuwen?

Mogelijk gaat het op zaterdag en zondag licht sneeuwen in vooral Oostenrijk. Echter, vooral op grote hoogte en slechts enkele centimeters. De sneeuwgrens zakt zaterdag naar 1500 meter hoogte en op zondag kan deze zelfs nog iets verder dalen. Vanaf dan stijgen de sneeuwkansen flink. In de nachten blijft de temperatuur op hoogte rond het vriespunt. Na het weekend is er kans op meer sneeuw in Zwitserland en Frankrijk.

Hogedruk versus lagedruk

Het gekke weer van dit moment komt door een botsing van een lage- en hogedrukgebied. Dit resulteert vaak in veel neerslag (goed te merken vandaag in Nederland) en grote schommelingen in de temperatuur. De sneeuwval is afhankelijk van welke luchtstroom de overhand krijgt. We kunnen dus nog niet voorspellen of de winter nu echt begonnen is… Het is nog even afwachten en duimen dat de sneeuwgoden goed gezind zijn. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de eerste grote sneeuwdump en houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in de Alpen.

Hopelijk kunnen we veel van dit soort plaatjes schieten aankomend skiseizoen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in