Nieuwsalert per mail ontvangen

Speed riding, een kick voor ervaren skiërs!

Speed RidingBen je fan van paragliden en skiën en heb je altijd al deze sporten een keer tegelijk willen doen? Dat kan met de erkende sport speed riding, ook wel bekend als speed flying. Een extreme uitdaging en adrenaline-opwekker voor de ervaren wintersporters die gewoon naar beneden glijden op de ski’s net even iets te saai vinden.

Je klikt een paar ski’s aan je voeten, bindt een parachute op je rug en je skiet de berg af. Door de snelheid word je de lucht in getrokken en krijg je een heerlijk vrij gevoel. De parachute is goed te vergelijken met een de parachute die wordt gebruikt bij het paragliden. Hij is alleen half zo groot om snel van richting te kunnen veranderen. De ski’s gebruik je om tussen het vliegen door nog een bochtje te draaien. Klinkt simpel toch? Kijk hieronder maar naar het filmpje of het misschien een uitdaging voor jou is voor aankomend seizoen!

Speed riding is een extreme sport, waarin je van moment tot moment op je eigen niveau aan de slag kan. Het spreekt voor zich dat het noodzakelijk is om de sport onder begeleiding van een instructeur te beoefenen. Speed riding vergt net als paragliden nogal wat voorbereiding. Doordat je onder de chute snelheden van 30 tot 150 km per uur kan bereiken en niet altijd op de piste te vinden bent, is het een must om goed beschermd op pad te gaan. Dit houdt in dat in ieder geval rugbescherming, helm en een lawinepieper geen overbodige luxe zijn.

Ben je geïnteresseerd en zie jij jezelf al speed riden dit seizoen? Dat kan, want onder andere bij Speed Riding School Les Arcs in Frankrijk kan je lessen nemen en onder begeleiding speed riding proberen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in