Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiinformatie.nl

Sölden heeft coronamaatregelen voor winter 20/21 bekendgemaakt

Wintersportredacteur

Het is september en dit betekent dat je bijna weer kunt skiën op de gletsjer in Sölden. Vanwege de huidige coronacrisis moet je wel rekening houden met een aantal regels en voorschriften. Net zoals veel andere skigebieden heeft ook Sölden de coronamaatregelen voor de winter van 20/21 bekendgemaakt.

Coronamaatregelen Sölden winter 20/21

Om ieders veiligheid te garanderen, heeft Sölden voor de winter van 20/21 coronamatregelen opgesteld. Deze regels komen bovenop de door de overheid gestelde veiligheidsregels. Benieuwd waar je tijdens je wintersport rekening mee moet houden? Hieronder vind je een overzicht.

Algemene informatie en regels

In het skigebied vind je voldoende mogelijkheden voor desinfectie. Skiliften en andere openbare ruimtes worden regelmatig gedesinfecteerd. Neem je persoonlijke verantwoordelijkheid en volg de aanwijzingen van het personeel op.

Mond- en neusbescherming

Zorg ervoor dat je altijd 1 meter afstand houdt tot andere personen en vergeet je mond- en neusbescherming niet mee te nemen. Het dragen van mond- en neusbescherming is verplicht in alle gesloten ruimtes, waaronder de kassa’s van de skiliften, de wachtruimtes bij de skiliften, in alle liften (gondels, stoeltjesliften én sleepliften), in de skibus, in berghutten (behalve aan tafel) en als je naar de wc gaat.

Skiliften en skibussen

In alle skiliften en skibussen is het dragen van mond- en neusbescherming verplicht. Liften kunnen op die manier met de maximum capaciteit worden bezet, dus 6 personen in een 6-persoons lift. Mocht het niet druk zijn, dan is het mogelijk dat de capaciteit wel wordt verlaagd. De raampjes in gondels moeten openblijven. Het personeel zal hier op toezien.

Berghutten en restaurants

De wettelijk voorgeschreven minimum afstand wordt in alle restaurants in acht genomen. Als dit niet mogelijk is, dan zijn er scheidingswanden. Mond- en neusbescherming is verplicht als je rondloopt. Aan tafel mag dit af. Alle menu’s zijn digitaal te bekijken via QR-codes, de websites en in de iSki Sölden app.

Events

Vanwege de huidige regels vanuit de overheid, zijn events niet toegestaan. De Electric Mountain Party’s en en de wekelijkse events Indian Girl (Night-Ski-Show) gaan niet door. Of het Electric Mountain Festival en Hannibal (beide in april) door zullen gaan, is nog niet bekend. Wel kun je avondskiën- of rodelen, Tischlein Deck Dich, ELEMENTS by night en het Summit Dinner bijwonen.

Après-ski

Geen après-ski zoals je dat gewend bent in de paraplubars. Je kunt er iets drinken, maar aan tafel en op afstand. Muziek in de bars en restaurants van de Bergbahnen speelt als achtergrondmuziek. Over de overige bars in het dorp is nog niks bekend.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de Oostenrijkse overheid zijn opgesteld. Bekijk hier het reisadvies.

World Cup & Winteropening

Traditiegetrouw wordt het World Cup-seizoen elk jaar afgetrapt in Sölden. Dat is dit jaar niet anders. Helaas mag er door de huidige coronacrisis geen publiek bij aanwezig zijn. Ook vinden de wedstrijden een week eerder plaats dan gepland. Gelukkig kun je ze wel gewoon via de tv bekijken. Een tweede event dat al een aantal jaar op de kalender staat is de Winteropening. Voor veel Nederlanders is dit de officiële start van het skiseizoen. Ondanks alles gaat het event gewoon door. Van 7 t/m 10 november kun je weer 1000 ski’s en 500 snowboards testen op de Tiefenbachgletscher boven Sölden.

Wintersport in Sölden

Sölden is dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers en meerdere drieduizenders enorm sneeuwzeker. Je geniet hier dan ook elk jaar van een lang skiseizoen (september – mei). Het skigebied telt ruim 150 km aan pistes en beschikt over een modern netwerk aan skiliften. Je kunt hier mooie tochten skiën (BIG 3 Rally) en uiteraard mag ook een afdaling van één van de langste dalafdalingen in Oostenrijk niet ontbreken. Trek gekregen van al dat skiën? Er zijn genoeg fijne berghutten waar je even kunt pauzeren. Benieuwd naar al onze tips? Check de 24 UUR IN aflevering hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in