Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

World Cup start in Sölden definitief zonder publiek

Wintersportredacteur

Zoals we al een beetje hadden verwacht, wordt het World Cup seizoen dit jaar zonder publiek afgetrapt. Dat bevestigde Jakob Falkner, chef van het organisatiecomité. Ook het feestprogramma rondom de seizoensstart valt uit.

Eerder werd al bekend dat het World Cup seizoen een week eerder dan normaal zou starten (op 17 en 18 oktober 2020), om er zo voor te zorgen dat de gletsjer alleen open gaat voor de wedstrijdsport en niet voor het ‘normale’ publiek.

Geen feesten en events

Normaal gesproken wordt rondom de start van het World Cup seizoen van alles georganiseerd. Denk aan de traditionele parade van de fanclubs, maar bijvoorbeeld ook aan bedrijfsevents waarbij skimerken hun nieuwigheden en topatleten presenteren. Vanwege het coronavirus wordt dat dit jaar niet toegestaan. Er mogen dit jaar vier groepen bij het event aanwezig zijn, die niet bij elkaar komen. Dat zijn atleten plus begeleiding, de organisatie, media en enkele genodigden.

Verdere World Cup programma

Hoe de rest van het World Cup programma er definitief uit gaat zien moeten we nog afwachten. De verwachting is dat eind september de kalender vaststaat. Het plan is om het reizen zoveel mogelijk te beperken en de snelheids- en techniekonderdelen misschien wel los te koppelen van elkaar.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in