Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

World Cup Sölden 1 week eerder dan gepland

Wintersportredacteur

Zet 17 en 18 oktober 2020 maar alvast in je agenda! Dan vindt de start van het World Cup-seizoen plaats in Sölden. Voor de oplettende lezer: dat is één week eerder dan gepland. Dat heeft de Oostenrijkse skivereniging (ÖSV) gistermiddag bekendgemaakt.

Eerder dan gepland

Zoals elk jaar wordt het World Cup-seizoen traditiegetrouw afgetrapt in Sölden. Eigenlijk stond de reuzenslalom (dames/heren) voor 24 en 25 oktober op het programma, maar dat is dus één week naar voren gehaald. Dit heeft alles te maken met de huidige coronacrisis. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, is de FIS al een tijdje bezig met de invulling van de wedstrijden.

Eén van de opties was om de World Cup in Sölden een week te verplaatsen. Zo zou er een betere scheiding zijn met het normale skitoerisme en de deelnemers, waardoor de best mogelijke veiligheidsmaatregelen kunnen worden getroffen. Dat besluit is nu genomen. De World Cup in Sölden vindt plaats op 17 en 18 oktober. Het skigebied op de Rettenbachgletsjer is dan uitsluitend geopend voor de World Cup.

Weinig toeschouwers

Wel moet je rekening houden met het feit dat er mogelijk veel minder toeschouwers aanwezig mogen zijn op de Rettenbachgletsjer. Dit om ieders veiligheid te garanderen. Verdere details over de invulling van de wedstrijd en de maatregelen tegen het coronavirus worden in de aankomende weken bekendgemaakt. In ieder geval kun je uitgaan van de volgende data en tijden:

  • Zaterdag 17 oktober 2020: reuzenslalom dames van 10.00 – 13.00 uur
  • Zondag 18 oktober 2020: reuzenslalom heren van 10.00 – 13.15 uur

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in