Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Snow Space Salzburg toch gestart met bouw verbinding Wagrain – Flachauwinkl – Kleinarl

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor liefhebbers van het skigebied Snow Space Salzburg. Er is inmiddels gestart met de bouw van de verbindingslift tussen Wagrain en Flachauwinkl – Kleinarl. Als alles volgens plan verloopt, kun je daar aankomende winter al gebruik van maken.

Uitstel door coronavirus

Zoals je in september 2019 hebt kunnen lezen, heeft Snow Space Salzburg grootse toekomstplannen. Er staan maar liefst twee nieuwe liften op de planning, inclusief de langverwachte verbinding tussen Wagrain en Flachauwinkl – Kleinarl. Dankzij die verbindingslift kun je straks zonder moeite vanuit Flachau naar Zauchensee skiën én weer terug.

Helaas heeft het coronavirus voor flink wat vertraging gezorgd. In eerste instantie zou de bouw helemaal worden uitgesteld, gelukkig gaat een deel daarvan toch door dit jaar. De bouwwerkzaamheden van de verbindingslift zijn inmiddels in volle gang. Als alles volgens plan verloopt, kun je daar aankomende winter al gebruik van maken. Het wachten is dan alleen nog op de nieuwe Flying Mozart gondel. Er is gestart met de bouw van het nieuwe bergstation, op de rest van de lift moet je nog een jaartje wachten.

Verbinding Wagrain – Flachauwinkl – Kleinarl

Skigebied Snow Space Salzburg heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Verschillende liften hebben gezorgd voor steeds meer aaneengesloten pistekilometers. Dankzij de langverwachte verbinding tussen Wagrain en Flauchauwinkl – Kleinarl, kun je straks gemakkelijk vanuit Flachau naar Zauchensee skiën. In de nieuwe situatie heb je hier niet langer de skibus of auto voor nodig. De nieuwe Panorama-Link gondel gaat dit allemaal mogelijk maken. Binnenkort reis je in 8 minuten van Wagrain naar Kleinarl!

Feiten & cijfers nieuwe lift

Benieuwd wat je straks allemaal kunt verwachten van de nieuwe Panorama-Link? We zetten de feiten en cijfers voor je op een rijtje.

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per stoeltje: 10
  • Lengte traject: 3100 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 8 minuten
  • Capaciteit: 2400 personen per uur
  • Fabrikant: Doppelmayr

Nieuwe Flying Mozart gondel

Ook de nieuwe Flying Mozart gondel staat op de planning. Je moet er nog even een winter op wachten, maar daarna kun je van een fijne upgrade genieten. De oude Flying Mozart uit 1988 wordt dan vervangen door een moderne 10-persoons gondel mét stoelverwarming. De capaciteit gaat flink omhoog en ook ben je binnenkort veel sneller boven. In de video hieronder zie je wat je allemaal kunt verwachten van de nieuwe lift. Bekijk hier hoe de bouw er aan toe gaat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in