Nieuwsalert per mail ontvangen

© Snow Space Salzburg Bergbahnen AG

Snow Space Salzburg stelt bouw van twee nieuwe liften uit

Wintersportredacteur

Het skigebied Snow Space Salzburg ziet zich genoodzaakt om de bouw van twee nieuwe liften uit te stellen vanwege de coronacrisis. Er is te veel onzekerheid om het miljoenenproject op dit moment door te voeren.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen heeft Snow Space Salzburg grootste plannen. Het skigebied wil de verbinding tussen Wagrain en Flachauwinkl-Kleinarl eindelijk realiseren en daarnaast ook nog eventjes de Flying Mozart gondel totaal vernieuwen. Vorig jaar schreven we nog over een project van 50 miljoen, maar nu zijn de kosten al opgelopen tot meer dan 60 miljoen.

Mogelijke problemen met levering

Om de nieuwe liften te kunnen bouwen, zijn de skigebieden veelal afhankelijk van leveranciers uit het buitenland. Onderdelen moeten uit bijvoorbeeld Tsjechië en Italië komen. Vanwege de coronacrisis is het erg onzeker of en wanneer deze onderdelen geleverd kunnen worden. Door deze onzekerheid is ervoor gekozen om beide projecten een jaartje op te schuiven.

Werkgelegenheid

De projecten zouden veel werkgelegenheid verschaffen en dat is nu natuurlijk een flinke klapper voor alle betrokken bedrijven en medewerkers. Laten we hopen dat het zomertoerisme snel weer op gang kan komen, zodat de verliezen in de toeristische branche beperkt blijven.

Meer over de plannen

In ons artikel van september kun je meer lezen over de megaplannen van het skigebied.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in