Nieuwsalert per mail ontvangen

Snelheidscontrole op de skipiste?

Door klachten en het stijgen van het aantal ski ongelukken per jaar heeft het skigebied Zermatt een maximale snelheid op trage pistes ingesteld. Skigebieden zijn al jaren bezig met treffen van maatregelen om snelle en roekeloze skiërs aan te pakken. Voor sommige wintersporters is snelheid juist de reden om te gaan skiën. Maar hoe gaan de skigebieden de snelheid controleren….?

De snelheidscontrole geldt alleen op de trage pistes. In Italië en Amerika zijn er al ski polities die de snelheidsduivels van de pistes halen en een boete geven. Zo ver zal het in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitersland nog niet gaan, maar er komen wel controleurs op de piste die de skiërs gaan aanspreken. Na twee waarschuwingen kan de skipas ingenomen worden en zal de vakantie niet eindigen zoals je van te voren verwacht had. De initiatiefnemers zien de nieuwe regels positief tegemoet en verwachten dat de trage pistes vermeden zullen worden door de snelle skiërs.
Zelf kun je de snelheid niet meten. Het skigebied gaat langs de piste snelheidsmeters zetten zodat je ziet wat je snelheid is. Daarnaast moet je de snelheid aanhouden van de skiërs om je heen.

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening over deze snelheidscontrole!!! In mijn ogen is het nutteloos, maar misschien denken jullie daar anders over.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in