Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwscooter overleeft lawine net aan!

Wintersportredacteur

Sneeuwscooters die betrokken raken bij een lawine zijn een minder besproken onderwerp op het internet dan skiers en snowboarders. Dat dit niet voorkomt is een utopie, want er zijn genoeg waaghalzen die met de sneeuwscooter ongerepte sneeuwvlaktes opzoeken. Zo ook de groep sneeuwscooters in de volgende video, die met hoge snelheid tegen een helling op rijden en vervolgens de risico’s even over het hoofd zien. De eerste keer gaat het nog goed, maar dan breekt het noodlot toe.

De lawine start bij 37 seconden en bij 2 minuut 50 is het slachtoffer gered. Snel handelen en de juiste materialen zorgen voor een wonder.

Als er hevige ongelukken gebeuren waar sneeuwscooters bij betrokken zijn zien we dit voornamelijk bij de spectaculaire World Championship Snowmobile Derby races. Uit de video blijkt maar weer dat de risico’s in de bergen niet onderschat moeten worden. Door het snelle handelen van het team kan de sneeuwscooter rijder het verhaal na vertellen. Laten we hopen dat dit een wijze les is.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in