Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Sneeuwdump in Nederland lijkt steeds waarschijnlijker

Wintersportredacteur

Oh yes, eindelijk fijne weerberichten in Nederland! Maandag werden we al lekker gemaakt met een mogelijke dump, maar nu lijkt het steeds waarschijnlijker dat die er ook daadwerkelijk gaat komen. Sommige weermodellen voorspellen meer dan 20 cm sneeuw en vrieskou. Wat een feest! Nu we niet naar de Alpen kunnen, dan maar lekker hier. Ik haal m’n ski’s en schaatsen maar vast van zolder…

De laatste keer dat er echt veel sneeuw in Nederland viel, kunnen we ons al bijna niet meer herinneren. Laat het dit weekend dus maar lekker winters worden. Geen suikerlaagje, maar minimaal 20 cm (het liefst 50)! En koude temperaturen graag, zodat we weer eens een ouderwetse tocht kunnen schaatsen!

Mogelijk veel sneeuw

Vandaag en morgen is het nog vrij zacht, maar daar komt in het weekend verandering in. Er is een grote kans op winters weer, waarbij er met name op zondag veel sneeuw kan gaan vallen. In het zuiden enkele centimeters, in het midden van Nederland een centimeter of 10 en in het noorden misschien wel meer dan 20 cm! In het noorden kan op zaterdag zelfs al wat winterse neerslag vallen.

Onzeker

Of al die sneeuw daadwerkelijk gaat vallen, is nog onzeker. Niks is zo veranderlijk als het weer. Volgens Weeronline is het spannend welk scenario er uit gaat komen, omdat er altijd ineens eentje kan gaan voordringen. Toch lijkt de kans op een echte Hollandse dump steeds meer aanwezig. De weerkaarten laten nog steeds niet veel verandering zien. Mocht het op zondag echt gaan sneeuwen, dan wordt het ook meteen een stuk kouder. Zelfs overdag kan het dan gaan vriezen, waardoor de sneeuw voor langere tijd blijft liggen en de kans op schaatsen toeneemt.

Harde wind

De sneeuwval gaat wel gepaard met een krachtige oosterwind. Windkracht 4 tot 6 is tijdens het weekend zeer goed mogelijk. Het zuiden moet volgens het KNMI rekening houden met ijzel.

En na het weekend?

Als Koning Winter een beetje zijn best doet en de huidige voorspellingen uitkomen, blijft het ook na het weekend winters. Met overdag en ’s nachts temperaturen onder nul en zo nu en dan wat sneeuw. Wij hopen heel hard dat de voorspellingen uit gaan komen! Jij?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in