Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Aankomend weekend mogelijk veel sneeuw in Nederland

Wintersportredacteur

Zou het dan toch eindelijk? Nu we met z’n allen massaal thuis zitten en ons is afgeraden op vakantie te gaan, hopen we hier in ons kleine kikkerlandje op verse sneeuw. En dan geen suikerlaagje zoals laatst, maar minimaal 30 cm. Goed nieuws: heel heel heel misschien gaat dat aankomend weekend wel gebeuren!

Als we de weerkaarten bekijken, staat er nu eindelijk eens veel sneeuw op de planning voor Nederland. Helaas is hier niks zo veranderlijk als het weer, maar wij hopen heel hard dat deze voorspellingen uit gaan komen!

Tot nu toe maar weinig sneeuw

In december en januari is er af en toe lokaal wat verse sneeuw gevallen in Nederland. Halverwege januari viel er nog best wel een lekker laagje, maar niet bij iedereen in het land. En zo gaat het steeds. Vorige week was Limburg nog heel wit en gisteren lag er bij Miranda ’s ochtends een klein wit laagje, maar hier bij mij (25 km verderop) helemaal niks. Het was hier vooral ijskoud en spekglad…

Winterweer in Nederland

Mogelijk komt daar dus aan het eind van deze week verandering in. Volgens Weeronline krijgt het noorden van Nederland vandaag alvast een voorproefje. In Friesland, Groningen en Drente wordt de meeste sneeuw verwacht en yes yes yes, ook hier in Noord-Holland komen nu de eerste vlokjes naar beneden! Helaas zal het niet lang wit zijn, vanmiddag gaat het regenen.

Toch lijkt Koning Winter ook hier goedgezind. Aankomend weekend stroomt er koude lucht ons land binnen en die gaat naar alle waarschijnlijkheid voor heel veel sneeuw zorgen. Diverse weermodellen voorspellen tot wel 30 cm! Het gaat ook vriezen, waardoor zelfs de kans op een klein schaatsrondje iets gaat toenemen.

Onzeker

Helaas is aankomend weekend nog redelijk ver weg en dat maken de voorspellingen nog ietwat onzeker. Het kan dus nog alle kanten op. Wij hopen in ieder geval op veel sneeuw. Het zou toch heerlijk zijn als het hier thuis ook eens echt wit wordt!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in