Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Smokkelaar op ski’s betrapt met horloges ter waarde van € 36.000

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In Ischgl is een smokkelaar op ski’s betrapt door de douane. Hij bracht vanuit het Zwitserse Samnaun acht dure horloges mee in zijn rugzak, die hij niet had opgegeven. De man moet nu bijna € 14.000 naheffing, boetes en borg betalen.

Belastingvrij shoppen toch duurder dan gehoopt

De skiër kwam vanuit Samnaun terug geskied naar Oostenrijk met de horloges ter waarde van € 36.000 in zijn rugzak, die tijdens een controle door de douane op 2800 meter hoogte werden gevonden. De smokkelaar had de horloges van Omega en Union Glashütte niet aangemeld, meldde het Oostenrijkse Ministerie van Financiën. Hij dacht de horloges dus goedkoop op de kop te hebben getikt, maar had geen rekening gehouden met de controle en de bijkomende kosten die hij nu moet betalen.

Belastingparadijs Samnaun

In Samnaun, dat in het grensoverschrijdende skigebied Silvretta Arena ligt, kun je sinds 1892 belastingvrij shoppen. Veel wintersporters skiën tijdens de vakantie in Ischgl dan ook naar het dorp, waar ze bijvoorbeeld alcohol, rookwaar en juwelen inkopen. Nu zijn daar wel regels aan verbonden, want je mag niet alles zomaar weer belastingvrij in Oostenrijk invoeren. Acht dure horloges moet je dus wel aanmelden. Mocht je van plan zijn wat in te voeren, check dan eerst die regels even voordat het je duur komt te staan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in