Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skischans in Bischofshofen beschadigd door lawine

© Vierschanzentournee

Wintersportredacteur

De bekende skischans in Bischofshofen, een van de locaties van het Vierschansentoernooi, is beschadigd geraakt door een lawine. De sneeuwvangers bij het bovenste gedeelte van de schans zijn gescheurd en hierdoor is het doorgaan van de internationaal bekende wedstrijd nu in gevaar.

Lawine bij skischans in Bischofshofen

Het landingsgedeelte en de uitloop van de schans in Bischofshofen zijn bedolven onder een laag sneeuw. Een van de netten die de sneeuw normalerwijs opvangt is gescheurd door een te hoge belasting. Baas van de skiclub, Manfred Schützenhofer zegt in de Krone Zeitung: “Dit is ons nog nooit eerder overkomen. We hadden te maken met veel sneeuw en daarna regen, dat was te veel voor de netten”. De schade is groot en de reparatie zal naar verwachting veel geld gaan kosten. Hoeveel het precies gaat kosten is nog niet duidelijk, waarschijnlijk loopt het bedrag wel op tot in de zes cijfers. Er wordt alles op alles gezet om de schans gereed te krijgen voor hét evenement van het jaar, het Vierschansentoernooi. Sinds maandag zijn de opruimwerkzaamheden aan de gang, reparaties zullen zo spoedig mogelijk beginnen.

Vierschansentoernooi

Over minder dan drie weken is de finale van het 72e Vierschansentoernooi in Bischofshofen. Voor de laatste manche springen de beste skispringers ter wereld van nog drie andere schansen. De beste van alle vier de wedstrijden wint de titel van 2024. De historie van deze wedstrijd gaat terug naar het jaar 1949. Tegenwoordig zijn er ongeveer 20.000 tot 30.000 bezoekers bij de wedstrijden aanwezig. Ook wordt het evenement door miljoenen mensen bekeken thuis vanaf de bank. De eerste wedstrijd is nog in 2023, over tien dagen, in Oberstdorf, daarna wordt er in 2024 gesprongen in Garmisch-Partenkirchen, in Innsbruck en Bischofshofen. 6 januari is de finale in Bischofshofen, als alle schade tenminste op tijd hersteld kan worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in