Nieuwsalert per mail ontvangen

SkiPixS – een kijkje in het skigebied

GpixsJe denkt een prachtig wintersport bestemming uitgezocht te hebben met mooie brede pistes en je komt op de bestemming en het valt flink tegen, ken je dat? Dankzij SkiPixS ben je van tevoren voorbereid op wat komen gaat.

Het Oostenrijkse bedrijf GPixS360 heeft een 3D skikaart ontworpen met behulp van Google Earth, genaamd de SkiPixS. Maar wat is de SkiPixS nou precies? De SkiPixS is dus een 3D skikaart met de gebruikelijke informatie die een skikaart bevat plus filmpjes van de afdalingen en de liften. Zo kan je achter je computer alvast je wintersport bestemming gaan verkennen! Het concept bestaat al een aantal jaar, maar nog lang niet iedereen is hiervan op de hoogte.

De SkipixS heeft verschillende functies, zoals een hoogte profiel waarbij je kan zien op welke hoogte de piste zich bevindt en hoe steil de piste is, een e-mail functie zodat je bepaalde beelden met je vrienden kan delen en natuurlijk een routebeschrijving van het skigebied en het dorp.

Helaas heeft nog niet elk skigebied een SkiPixS en kunnen gasten hier ook niet voor zorgen. De skigebieden moeten namelijk zelf ervoor kiezen of ze wel of niet zo’n virtuele skikaart voor hun gebied willen laten maken. Op de website van GPixS360 vind je meer informatie over de Skipixs en verschillende demo’s. Via Bergfex kun je door op ‘3d’ te klikken op de overzichtspagina per gebied bekijken of SkiPixs beschikbaar is. Geniet alvast van het voorproefje op je vakantie!

Schermafbeelding 2013-11-08 om 10.52.39

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in