Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiinformatie crew in Les Arcs

Als lid van de ski-informatie crew deel ik mijn ervaring van het nieuwe Les Arcs 1950.  Een ding staat als een paal boven water. Les Arcs is geweldig. Een onvergetelijk panorama, gewoon of op avontuurlijke wijze genieten. Het dorp heeft een romantische sfeer verworven mede door de accommodaties die in uitzonderlijk authentieke stijl zijn geconstrueerd. In dit artikel gaan wij dieper in op ons avontuur in Les Arcs. Samen met PowPow hebben wij hier een hoop beleefd!

Als lid van de ski-informatie crew deel ik mijn ervaring van het nieuwe Les Arcs 1950.  Een ding staat als een paal boven water. Les Arcs is geweldig. Een onvergetelijk panorama, gewoon of op avontuurlijke wijze genieten. Het dorp heeft een romantische sfeer verworven mede door de accommodaties die in uitzonderlijk authentieke stijl zijn geconstrueerd.

Alvorens we starten eerst wat achtergrond informatie. Les Arcs is met 7200 inwoners en 32.500 gastbedden gelegen op 1600 meter reikend tot wel 2000 meter. Het gebied La Plagne (Les Coches) en Les Acrs (Peisey-Vallandry) maakt samen het koninklijke gebied Paradiski, met maar liefst 425 beeldschone kilometer aan pistes, drie gletsjers en twee pieken boven de 3000 meter.

Les Arcs bestaat uit vier moderne dorpen: Arc 1600 , 1800, 2000 en het nieuwe bruisende Arc 1950. De dorpen zijn autovrij en dus kindvriendelijk. Het nieuwe Arc 1950 is gebouwd in de traditie van de architectuur van de Savoie. De vier dorpen zijn door middel van skibussen met elkaar verbonden.

Vanaf het pittoresk gelegen Avorias (zie eerder artikel) bewogen wij ons rond 10.00 uur naar de bus die ons omstreeks 14.00 uur in Les Arcs 1950 afzette.

Een buitengewoon leuke dame van de organisatie Pierre & Vacance heette ons welkom. Met het beeld van de wonderschone dame voor ons dwaalden wij al kwijlend af naar de bevredigende gedachte die dit fraaie lustobject ons zou kunnen bezorgen. Focus, bij de balie werden de appartementen foutloos toegewezen en zo namen wij afscheid van de dame. We vertrokken middels de lift richting de vermoedelijk mooie appartementen. Eenmaal aangekomen bij mijn appartement trof ik een kamer aan met een legio aan ruimte en voorzien van luxueuze comfortabele apparatuur (faciliteiten zoals onder ander lcd, wifi, magnetron, vaatwasser). Prima vertoeven. Het werd hoogtijd voor de lunch. Al wandelend door het gezellige dorp (geen hoge torengebouwen met massaproductie dat de boventoon voert) met leuke tentjes, strandden wij voor een attractief ogende lunchroom. De opgewekte crew weet een oogverblindende tafel te veroveren bij het raam dat uitzicht geeft over Les Arcs. Een aaneenschakeling van verse producten bereikt de tafel. Op formidabele wijze geniet de crew deze volmaakte lunch. De klok sloeg 16.00 uur. Een bezoek aan de skiverhuur kon uiteraard niet ontbreken, want ja Les Arcs ziet er dan wel monsterachtig goed uit. Alleen van welk niveau is het te huren materiaal? Nou ik kan u vertellen, maatwerk, een jonge man die zich voordeed als medewerker wist met een gering aantal doeltreffende vragen er feilloos in te slagen de juiste maat en uitrusting tevoorschijn te halen. De uitstekende skiverhuur heeft een strategie, de strategie Salomon en Rossignol, menig skiër kan hier natuurlijk mee leven. Ik kon niet wachten om op mijn ski’s weg te sprinten.

Het besluit stond vast, de liften zouden over een half uur sluiten dus de volgende ochtend om 9.00 uur kregen wij het startschot om daaropvolgend als rauwe stieren op de rode lap, Les Arcs af te stuiven.

Voordat dit plaats vindt kregen wij bericht dat de plaatselijke VVV de ski-informatie crew uitnodigt voor een korte presentatie over Les Arcs en aansluitend te genieten van een diner bij een Italiaanse restaurant. Onze Italiaanse expert had het druk, de zaak zat loeivol. De ski-informatie crew kreeg een uitstekende eersterangs plek toegewezen. De maaltijd was van grote klasse, gevolg de crew verliet als laatste het Italiaanse podium. De crew kon het niet laten om nog een bezoek te brengen aan de plaatselijke après-skibar. Na een dag in de 7e hemel te hebben gelopen kwam het eerste puntje van kritiek. De après-skibar is nog niet optimaal. Dure prijzen en geen toezicht waardoor er een onrustige sfeer ontstond. Na de ervaring met de après-skibar maakte we koers naar ons bed.

De ochtend kwam 8.30 uur, de crew verscheen aan het ontbijt en zag het lopende buffet staan, de aanval werd geopend op vers fruit, heerlijke franse broodjes. Even voor 9.00 uur vloog ik naar de skiverhuur om daar mijn vers  gewaxte ski’s op te halen. Eindelijk, de crew sprintte weg. Onder het motto: Ik google niet, mijn vrouw weet het toch altijd beter. Zorgden we zelf voor een duidelijke plattegrond. Dit is zeker een aanrader op moment dat het gehele paradiski gebied wordt bezocht.

Zoals Henny Huisman altijd zijn heerlijke leus wist te melden, er kan er altijd maar een de winnaar zijn, in deze was de absolute winnaar van vandaag de stralende zon. De warme zon had vandaag de regie in handen. De sneeuw was voor het grootste gedeelte goed. De zwarte/rode pistes waren heerlijk. Een genot voor iedere skiër die het lef heeft om zijn tanden er in te zetten, en dan wel boven de 1700 meter, daar beneden sloeg het noodlot toe, een oase van ijzige vlakten liet van zich spreken door middel van verraderlijk gevaarlijke stukken.

De crew had zich naar de top van de berg gemanoeuvreerd. Snel een foto van het verbluffend mooie uitzicht. Met nog een aantal minuten op de klok, als opgelaten hazen schoten we weg. We werden genoodzaakt om de handrem er op te gooien toen we bij ons prachtige hotel aankwamen. Snel omkleden en richting de railbus, die ons binnen 15 min naar de TGV bracht. Binnen 5 uur zette de de TGV ons weer aan wal in Amsterdam Centraal.

Bij deze kan ik iedereen Les Arcs aanbevelen. Je betaalt iets meer echter dit krijg je er ook dubbel en dwars voor terug.

Wij bedanken PowPow voor deze prachtige reis!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in