Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebieden spelen in op kindvriendelijkheid met funslopes

De focus heeft de afgelopen jaren bij veel skigebieden gelegen op de sneeuwzekerheid en de bouw van nieuwe skiliften. Toch beginnen de skigebieden zich steeds meer de realiseren dat het hebben van een funslope in het skigebied van grote waarde is. Op speelse wijze leren omgaan met heuvels, tunnels en andere obstakels zorgt voor een enorme motivatie bij kinderen. De bedrijven Kidswonderland en Kidsslope spelen hier goed op in door veel attracties aan te bieden waarin zij elementen verzorgen die een funslope aankleden. 

Uiteraard zijn de kunstsneeuwvoorzieningen en skilift vernieuwingen ook van essentieel belang voor een skigebied. Het kindvriendelijke aspect van een skigebied is voor veel wintersporters een doorslaggevende factor om te kiezen voor een bepaald skigebied. In deze behoefte voorzien als skigebied is dus noodzakelijk. “Wanneer er genoeg sneeuw is gevallen kunnen wij direct aan de slag om de funslopes op orde te maken. Hierbij gebruiken wij thema’s waar kinderen geïnteresseerd in zijn. Hierbij moet je denken aan sneeuwpiraten, indianenland, sneeuwcircus en bijvoorbeeld de ijstijd waarbij dieren omgetoverd zijn tot ijsberen en dergelijke”, aldus woordvoerder van het bedrijf Kidswonderland.

Bekijk de website van het skigebied waar je heen gaat en kijk of zij ook de beschikking hebben over een funslope. Uiteraard zijn deze bedoeld voor kinderen, maar ook oudere mensen gaan met een grote glimlach het parcour af!

funslope skigebieden

Foto: Marco Freudenreich / Mayrhofner Bergbahnen

funslope skigebieden

Foto: Daniel Ausweger

funslope skigebieden

Foto: Felix Pirker

funslope skigebieden

Foto: Carolina Bagnato

funslope skigebieden

Foto: Christian Riefenberg

funslope skigebieden

Foto: Daniel Ausweger

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in