Nieuwsalert per mail ontvangen

Alpen en Pyreneeen kijken uit naar winter!

Het is hartje zomer, de mussen vallen op sommige warme dagen van het dak en de zomervakantie is nog niet eens aan zijn einde. Ondanks al deze variabelen begin ik alweer langzaam het internet af te struinen naar spectaculaire video’s die momenteel gemaakt worden in Nieuw-Zeeland en Canada. Naast deze video’s struin ik het internet af op zoek  naar mooie winterse foto’s. De zomer is een prima break, maar moet niet te lang duren. Laat die eerste sneeuwval maar weer een feit zijn zullen veel van jullie denken. Toch is het bezoeken van de Alpen en Pyreneeën in de zomer een echte aanrader. Skigebieden staan momenteel in het teken van wandelen, mountainbiken en andere buitensporten. Maar zullen zij ook al aan het uitkijken zijn naar de eerste sneeuwval?

Foto: BergAktiv

Foto: BergAktiv

Op het internet zie je winterse interesses langzaam ontwaken. De foto’s met winterse thema’s worden weer vaker gedeeld en de winter gerelateerde websites zien de bezoekerstrend langzaam weer omhoog gaan. Zijn het de vroegboek winteradvertenties die in de maand augustus het verlangen naar de sneeuw doen stimuleren of is het verlangen naar de kerstvakantie, omdat de zomervakantie voor vele net afgesloten is. Foto vanuit Zermatt die wij hebben gedeeld via Facebook is hier een mooi voorbeeld van. Een dik pak sneeuw en een duidelijk zichtbaar dalende sneeuwgrens, laat veel mensen spontaan het internet doen afstruinen op zoek naar wintersport accommodaties voor het komende seizoen.

BergAktiv

Foto: BergAktiv

Momenteel staan de Alpen en Pyreneeen nog in het teken van zomerse activiteiten. Het blijft een prachtige gezicht om te zien hoe de gebergte veranderen tijdens de seizoenen. De oneindig witte vlaktes veranderen in glooiende hellingen waar alle kleuren van de regenboog met elkaar gecombineerd worden. De houten schuurtjes die in de winter ondergesneeuwd zijn functioneren in de zomer als verblijfplaatsen voor de honderden koeien en de skiliftmaatschappijen hebben alleen de noodzakelijke liften in productie genomen. De skischolen hebben plaatsgemaakt voor buitensport bedrijven waar hiking, mountainbiking en raften het gesprek van de dag zijn. Zo zijn de Alpen zowel ’s winters als ’s zomers een heerlijke vakantieplaats om te vertoefen.

De medewekers van de gebieden geven dan ook aan te genieten van de relatief  ‘rustige’ zomerperiode. De Alpen en Pyreneeen zijn nog niet zo populair in de zomer als in de winter. Toch bieden de bergen een grote hoeveelheid mogelijkheden om hier je zomervakantie door te brengen. Als je ergens tot rust kan komen dan zijn het de Alpen wel.

Alpen winter sneeuw zomer

Foto: BergAktiv

 

Ondanks dat de bergen in de zomer voor veel plezier zorgen, mag van mij de eerste sneeuw wel weer vallen. We moeten nog een paar maanden wachten, maar de tekenen van een heerlijke winter zijn al zichtbaar. Misschien beeld ik mezelf dat in, maar heb er in ieder geval vertrouwen in. Ook via Skiinformatie.nl gaan wij deze winterkriebels bij jullie stimuleren komende maanden en houden we jullie op de hoogte van al het nieuws en informatie.

Let it snow!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in