Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden hebben warme dagen voor de boeg

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De sneeuw die nu in de skigebieden ligt gaat het de komende dagen zwaar krijgen. Vandaag, morgen en overmorgen staan in het teken van zonneschijn en hoge temperaturen. Niet de ideale omstandigheden zo aan de start van de kerstvakantie. 

De afgelopen week hebben sommige skigebieden in de Alpen nog sneeuw ontvangen. We hebben het hier voornamelijk over de hogergelegen skigebieden die hiervan geprofiteerd hebben. Deze vooruitzichten zijn nu helemaal omgeslagen en zijn een stuk minder positief. Hoe de sneeuw zich met deze warme temperatuur gaat houden? Op zich zijn de aangestampte sneeuwvlaktes heel wat gewend en kunnen zij een korte warme periode makkelijk aan. Toch is het voor volgende weken heel spannend allemaal.

sneeuwvoorspelling

 

Toch maken de skigebieden zich een beetje zorgen, want het verschil tussen vorige week en nu is het aantal skiërs dat de pistes gaan betreden. Vorige week spraken we over honderden mensen en nu de kerstvakantie is gestart zijn dit er duizenden geworden. Een groot verschil dat de kwaliteit van de pistes niet ten goede gaat doen.

Een wintersportvakantie is meer dan alleen skiën. Zo zijn er tal van activiteiten mogelijk in de skigebieden waaronder ook rodelen. Heerlijk op de slee met grote vaart naar beneden glijden. Vanwege de uitblijvende sneeuwval zijn veel van deze rodelbanen niet voorzien van sneeuw en wordt er dus met man en macht sneeuw verplaatst richting de afgebakende paden.sneeuw tekort

Temperaturen die schommelen tussen de 5 en 10 graden boven nul. We kunnen ons heel druk maken, of we pakken gewoon even wat meer uurtjes op het terras mee. Ook niet verkeerd, het is tenslotte vakantie!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in