Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden die momenteel open zijn

Wintersportredacteur

Afgelopen weken werd er al druk gepraat over sneeuwval in de bergen van Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italie. Nu we in oktober zitten en de winter steeds dichterbij begint te komen, wil ik toch even een blik werpen in de Alpen. In Winterberg (Duitsland) ligt de temperatuur ’s avonds al onder het vriespunt, dus de sneeuw kan niet heel lang meer uitblijven.
Het koude weer zit er weer aan te komen. Een maand geleden was er al sneeuwgevallen op een hoogte van 1.500 meter. Jammer genoeg is deze grens weer gestegen naar de toppen door een warme waaier die langs is komen zetten. Komend weekend wordt er sneeuw verwacht en zal de kou en tijd aanhouden.

Frankrijk
Momenteel is Tignes hier het enige skigebied waar geskied kan worden. Er is in de afgelopen weken geen nieuwe sneeuw gevallen waardoor de piste hard en ijzig zijn. Komend weekend gaat het hier sneeuwen wat zal zorgen voor betere omstandigheden.

Zwitserland
In Zwitserland is het alleen mogelijk om op de gletsjer van Engelberg, Zermatt en Saas Fee. Verse sneeuw is in al deze gebieden zeer welkom.

Italië
Met vijf pistes die op het moment open zijn is de gletsjer van Schnalstal het enige gebied waar geskied kan worden. Hier ligt zoals altijd 150 cm sneeuw. Het zijn harde ijzige pistes.

Oostenrijk
Oostenrijk is op het moment het meest actief. Hintertux heeft al in totaal 42 km pistes geopend. Daarnaast draaien in Stubai 13 liften. Komend weekend zal hier veel sneeuw gaan vallen.

Laat het dit weekend maar flink sneeuwen. Een goede ondergrond is de basis voor een goed winterseizoen. Let it SNOW!!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in