Nieuwsalert per mail ontvangen

© PPR / Saas Valley Tourism AG

Skigebied vervoert pistenbully op bijzondere wijze

Wintersportredacteur

Iedere winter staan we met z’n allen hutjemutje in de gondel. Lekker even zweten voordat je boven bent en eindelijk van de pistes kunt genieten. Natuurlijk worden gondels voor veel meer gebruikt dan alleen het vervoeren van wintersporters. Maar wist je bijvoorbeeld dat ook een pistenbully makkelijk mee omhoog kan?

Niet alleen wintersporters

De Saastal Bergbahnen deelden gisteren een leuke fotosessie van andere voorwerpen die je met de gondel kunt vervoeren. Normaal gesproken neemt de Felskinnbahn in Saas-Fee wintersporters en zomertoeristen mee omhoog, maar zo nu en dan moet er ook eens iets anders naar boven. Bijvoorbeeld een pistenbully, materiaal voor het skigebied en zelfs sneeuwkanonnen. Dankzij de speciale ijzeren constructie onder de gondel, kan alles makkelijk mee naar boven worden vervoerd.

Natuurlijk is er wel wat logistiek denkvermogen voor nodig, maar zoals je in de foto’s hieronder ziet, gaat het prima!

Lees ook: 10 dingen die mensen doen in de rij van de skilift

Leuk om te weten

Wist je trouwens dat de Felskinnbahn in 1986 ook decor is geweest voor de videoclip van het nummer Last Christmas‘ van Wham? Niet de moderne gondel die nu aan de kabels hangt, maar het oude model.

 

Wintersport in Saas-Fee

Saas-Fee is een bekende wintersportplaats in het Saastal. Het dorp is sfeervol, authentiek en geheel autovrij. Vanaf hier heb je toegang tot het skigebied van Saas-Fee met ruim 100 km aan pistes. Deze bevinden zich tussen de 1800 en 3600 meter hoogte. Dankzij de aanwezigheid van de gletsjer is het skigebied erg sneeuwzeker. Je kunt hier zelfs het hele jaar door op de latten staan! Vanuit Saas-Fee kun je ook de nabijgelegen skigebieden van Saas-Grund en Saas-Almagell bezoeken. Deze zijn niet onderling met elkaar verbonden, maar met de auto of skibus kun je gemakkelijk pendelen.

Ook interessant: Gletsjer afgebroken in Zwitsers skigebied

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in