Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Skigebied uitgelicht: wintersport aan de Achensee

Wintersportredacteur

Achensee, het fjord van Oostenrijk, is nog niet ontdekt door de grote massa toeristen. Je wintersport in één van de vier gebieden hier verloopt dan ook rustig en ontspannen. Wachtrijen voor de lift zijn er bijna niet en het uitzicht op de Achensee is prachtig. Ga jij dit jaar naar deze winterregio? Lees dan in dit artikel al onze tips.

Wintersport aan de Achensee

Rondom de Achensee kun je skiën in vier kleine skigebieden. Het eerste skigebied vind je bij Steinberg, dat zo’n 12 km van het meer. Dit is het kleinste skigebied van allemaal en heeft slechts 1 km piste. Echter, onderschat het niet, want dit skigebied is geliefd bij wedstrijdskiërs. Er is een uitdagende trainingspiste maar er zijn ook eenvoudige en overzichtelijke pistes.

Daarnaast kun je direct aan het meer skiën in Achenkirch, Maurach en Pertisau. In Achenkirch, ten noorden van de Achensee, heb je toegang tot 27 km aan pistes. Het gebied ligt tussen de 950 en 1800 meter en is één van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk.

Dan kun je nog skiën in Maurach en Pertisau. Het skigebied bij Maurach heet Rofan en is goed voor zo’n 11 km aan pistes. Hier vind je ook de Skyglider Airrofan, een zipline in de vorm van een vogel. Pertisau beschikt over 12 km aan pistes. Dit gebied staat bekend om het wereldse uitzicht: aan de ene kant kijk je uit op de Achensee en aan de andere kant kijk je het Karwendelgebergte in.

Skigebied Pertisau Achensee
Skiën in Pertisau met uitzicht op de Achensee (Foto: © Skiinformatie.nl)

Tips voor je wintersport aan de Achensee

Wintersporten in de regio rondom de Achensee bestaat uit veel meer dan alleen skiën. Deze regio wordt namelijk ook aangeprezen om de vele andere activiteiten die je hier kunt doen.

1. Langlaufen

Met meer dan 200 km aan langlaufloipes vind je aan de Achensee een waar langlaufwalhalla. Het is dan ook zonde om niet een dagje de pistes in te ruilen voor het langlaufparcours. Aan de voet van het Karwendelgebergte maak je hier de mooiste tochten.

Langlaufen in Karwendel
Langlaufen met uitzicht op het Karwendelgebergte (Foto: © Skiinformatie.nl)

2. Kaiserschmarrn bij de Sennhütte

Als je dan toch gaat langlaufen, stop dan bij de Sennhütte om van je welverdiende pauze te verdienen. Onze tip: bestel Kaiserschmarrn. Deze worden hier al jaren volgens familierecept gemaakt. Wat ons betreft één van de lekkerste die we ooit gegeten hebben!

3. Rodelen

In elk skigebied kun je rodelen, zo ook in deze winterregio. Je vindt hier in elk dorp wel een rodelbaan. Wij gingen rodelen in Steinberg, een natuurrodelbaan waar je echt nog naar boven moet lopen. Deze baan is goed voor zo’n 800 meter rodelplezier.

rodelen Steinberg
Rodelen is leuk voor jong en oud! (Foto: © Skiinformatie.nl)

4. Sneeuwschoenwandelen

Eén van de bijzondere activiteiten in dit gebied is sneeuwschoenwandelen. Samen met een ranger trek je de natuur in en ontdek je welke dieren hier allemaal leven. Het is een leuke activiteit om met het hele gezin te doen. Tijdens je wandeling kom je op plekken waar je normaal niet kunt komen!

5. Skiën of snowboarden

Natuurlijk mag ook het skiën of snowboarden niet ontbreken tijdens je vakantie aan de Achensee. Ontdek de skigebieden en geniet van het uitzicht op het meer. De gebieden zijn familievriendelijk en kinderen zullen zich hier snel thuisvoelen.

6. Maak een vlucht met de Skyglider Airrofan

Deze activiteit is speciaal voor de adrenalinezoekers. De Skyglider Airrofan is een lange zipline in Maurach waarbij je met z’n vieren tegelijk naar beneden kunt vliegen. Hierbij hang je in een harnas in de vorm van een vogel. Bij mooi weer is deze attractie ook ’s winters open.

24 UUR IN Achensee

Vorig seizoen ontdekten we zelf de winterregio rondom de Achensee tijdens de opnames van onze webserie 24 UUR IN. Hier hebben we verschillende activiteiten gedaan en zijn we stiekem een grote fan geworden van dit gebied. Benieuwd naar de video? Je ziet hem hieronder!

Deals in de regio Achensee

Ben jij na het lezen van dit blog ook fan geworden van Achensee en wil je graag komende winter hier naartoe? Hieronder hebben we een paar fijne deals voor je op een rijtje gezet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in