Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Les Menuires heeft het allemaal!

Gaat Frankrijk de komende periode meer wintersporters trekken dan Oostenrijk? Als het aan de Franse skigebieden ligt wel, want er wordt volop ingezet om de Nederlandse wintersporter te binden. In het uitgestrekte wintersportgebied van Les Trois Vallee’s ligt op een zeer central punt het plaatsje Les Menuires. Dit skigebied is een van de drie populaire resorts in de Belleville Vallei en valt samen met Val Thorens en St. de Belleville. Allemaal skigebieden die onder de Nederlandse wintersporter bekend zijn en regelmatig worden bezocht. Het gebied is populair, omdat het mogelijkheden biedt voor alle soorten wintersporters. Waarom is dit gebied nog meer een echte aanrader?

Franse skigebieden en heerlijk lunchen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tussen de middag uitgebreid de tijd nemen om te genieten is dan ook de normaalste zaak in de Franse skigebieden. Met de heerlijke bars en exclusieve restaurants word je dan ook dagelijks in de watten gelegd en kun je heerlijk genieten van luxe en culinaire lekkernijen.

Les Trois Vallees:
Hooggelegen skigebieden, ruim 600 kilometer pistes en een gevarieerd aanbod voor iedere wintersporter. Dat is waar de skigebieden van Les Trois Vallees voor zorgen. Gelegen in het Franse departement Savoie biedt deze regio een hoge sneeuwzekerheid tot laat in het seizoen. Zoals de naam het al zegt omvat Les Trois Vallees gebieden verdeeld over drie valleien. Les Menuires en Val Thorens bieden de hoogste bergtoppen en Courchevel en Meribel zijn wat vriendelijker qua landschap. Deze mix maakt het ideaal om je vakantie door te brengen in deze regio. Door de enorme hoogtes kan er tot laat in het seizoen geskied worden, want op 3.000 meter blijft de sneeuw tot begin mei van goede kwaliteit. Sinds 1973 zijn de dalen met elkaar verbonden en kan er genoten worden van enorme hoeveelheid pistes die verbonden zijn met in totaal 200 skiliften.

De volgende gebieden bevinden zich in Les Trois Vallees:
• Brides Les Bains
• Courchevel
• La Tania
• Les Menuires
• Meribel
• Orelle
• Saint Martin De Belleville
• Val Thorens

skigebied Les Menuires Les Trois Vallees

Tijdens onze persreis in samenwerking met Atout France en Rendez Vous en France hebben wij het dorp Les Menuires bezocht. Het kindvriendelijke dorp ligt op 1.850 meter hoogte heeft zijn naamsbekendheid te danken aan het feit dat alle appartementen en hotels te bereiken zijn via de piste. Het bruizende dorp is elk seizoen weer gevuld met gezinnen met kinderen. Naast dat de ski-faciliteiten helemaal super zijn, kan er ook aan de rust gedacht worden. Sauna’s en Welness centra zijn ruim aanwezig. Het skigebied verbindt Les Menuires-Saint Martin met de dorpen Val Thorens, Orelle, Meribel, Courchevel, La Tania en Brides Les Bains.

Feiten over het skigebied:
• Afstand vanaf Utrecht is 1.095 km
• Hoogte dorp is 1.850
• Onderdeel van Les Trois Vallees
• Ruim 600 km piste
o Blauw; 320 km
o Rood; 215 km
o Zwart; 75 km
• Kindvriendelijk skidorp

Ben je op zoek naar een uitdagend skigebied waar je veel pistekilometers kunt maken? Dan zijn de gebieden in Les Trois Vallees een echte aanrader!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in