Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied in Tirol al bijna twee jaar dicht vanwege personeelsproblemen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Aan een gebrek aan sneeuw ligt het niet. De Krinnenalpliften in Nesselwängle liggen op een sneeuwzekere noordhelling in het Tannheimertal. Zowel de lokale bevolking als toeristen zouden hier maar al te graag komen skiën als de liften open zouden zijn. Door het ontbreken van een operationeel manager staan de liften hier al tijden stil.

Zomers en ’s winters gesloten

Aan het eind van winterseizoen 2021/2022 was er sprake van een intern conflict bij de Krinnenalpliften in Nesselwängle. Sindsdien staan de liften stil en kan het management niet de benodigde operations manager vinden. Zowel op het winter- als zomertoerisme heeft deze situatie grote impact. In de regio vindt om dit moment een fusie van liftbedrijven plaats, maar de Krinnenalpliften werden hier niet bij betrokken.

Middenstand hard getroffen

Het uitvallen van de liften (3 sleepliften, 1 stoeltjeslift en 1 oefenlift) heeft een grote impact op de lokale economie. De kamers van accommodaties blijven leeg, de bakker verkoopt minder brood en de sportwinkel verhuurt vrijwel geen materiaal. Dat de sneeuwomstandigheden ideaal zijn, maakt de situatie voor veel ondernemers nog pijnlijker. Vaste gasten blijven komen, maar andere toeristen laten Nesselwängle links liggen.

Exploitatieplicht

Burgemeester Hubert Mark hoopt dat er snel een oplossing komt. Hij hoopt dat de liften uiterlijk over 6 maanden weer in gebruik worden genomen. Hij refereert hierbij aan een exploitatieplicht, die al lange tijd niet meer wordt nagekomen. Mocht er in de tussentijd geen oplossing komen, dan zal de overheid moeten ingrijpen. Hopelijk hoeft het niet zo ver te komen en dient er zich snel een nieuwe operationeel manager aan voor de Krinnenalpliften.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in