Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

ONDERZOEK: Skiërs hebben de beste kont

Foto: Johannes Sautner/Zillertal Arena

Wintersportredacteur

Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat van alle sporters skiërs de beste achterkant hebben. De kont van een skiër zou superieur zijn aan de kont van bijvoorbeeld een fitness instructeur, van Olympische turners en uiteraard van snowboarders. Om tot deze conclusie te komen is een enquête gehouden waaraan 2.000 mensen hebben meegedaan.

Het onderzoek is uitgevoerd door het indoor skicentrum Chill Factore in het Verenigd Koninkrijk, waardoor we wat vraagtekens bij de uitkomst zetten. Het ruikt ietwat naar een marketingstunt. Toch delen we graag de resultaten van het onderzoek met je, want we zijn niet vies van een beetje wishful thinking.

Morwenna Angrove, CEO van de Chill Factore, is in ieder geval overtuigd van de resultaten. “Skiing is dé activiteit om voor een aantrekkelijk achterste te zorgen”, vertelt ze. “Hoewel je met skiën alle grote spiergroepen gebruikt, worden de dijen, de hamstrings en de bilspieren het meest belast dankzij de gebogen positie van de benen tijdens het skiën.” Bij andere sporten zou dit minder het geval zijn.

Wil je weten welke sporten je volgens de onderzoeksresultaten moet doen om een goede kont te kweken? Dit is de top tien van sporters met een goede kont.

  1. Skiërs
  2. Ballroom dansers
  3. Fitness instructeurs
  4. Cheerleaders
  5. Olympische turners
  6. Voetballers
  7. Snowboarders
  8. Modellen (is dit een sport?)
  9. Hardlopers
  10. Brandweermannen

Stel je voor dat je een brandweerman bent die elke ochtend hardloopt, op vrijdagavond aan ballroom dansen doet, op zondagmiddag voetbalt, twee keer per jaar op wintersport gaat, bijklust als fitness instructeur en model en in het verleden Olympisch turner is geweest. Een betere kont kun je je niet wensen.

Nog meer onderzoek:
– ONDERZOEK: Meer online porno gebruik tijdens sneeuwstormen
– ONDERZOEK: Après-skiën is gezond

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in