Nieuwsalert per mail ontvangen

Skien in Weissbriach Oostenrijk

 

Nog niet zo veel ervaring, wil je er nog een beetje ‘inkomen’ of ski je liever de ‘easy-way’? Kijk dan eens naar het skigebiedje Weissbriach in Karinthië, Oostenrijk. Absoluut niet bedoeld voor cracks, maar wel prettig om wat meer ervaring op te doen voordat je naar de grotere gebieden gaat. Er zijn 4 liften en een paar km pisten in blauw (beginner) en rood (gevorderd). Wellicht ben je er met een dag of wat op uitgekeken, maar dat is op te lossen. Je kunt combinatie-kaarten kopen voor bijv. 3 dagen Weissbriach en 3 dagen Nassfeld (het summum voor iedere zichzelf respecterende skiër). De eenvoudigste pisten van het Nassfeld sluiten goed aan op de mogelijkheden van het skigebiedje Weissbriach.

Ook al is het een klein skigebied, ski’s en schoenen zijn te huur  is er zelfs een restaurant en de skibus vergeet het gebied ook niet! Voordeel is ook, dat er niet of nauwelijks wachttijden zijn, dus optimaal genieten. De prijzen liggen er laag, voor volwassenen 25 euro per dag en voor kinderen 23 euro per dag. Het is mogelijk om een groepskaart te kopen met flinke korting. Er is 1 skischool aanwezig voor degenen die (nog) meer  de techniek van het skiën onder de knie willen krijgen.

Het dorp Weissbriach is overigens ook niet onaardig. Leuke restaurantjes, enkele winkels en appartementen en hotel. Wil je wat meer beleven dan kun je beter een onderkomen zoeken in Hermagor (ong. 5 km van Weissbriach) waar meer te beleven valt. Vanuit Hermagor rijdt er een skibus naar Weissbriach.

Bis Bald, www.daskleineparadies.com

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in