Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skien in Moskou: laat het maar over aan Hirscher en Duerr

Wintersportredacteur

Het was het tweede city event vandaag in het hartje van de hoofdstad van Rusland. Eerder dit seizoen vond in München het eerste evenement plaats waarin de beste 32 skiërs/skiesters een startplaats hadden. Vandaag werd de slalom in Moskou opgezet voor de gekwalificeerde toppers. Hirscher en Duerr wonnen op de moeilijke slalom in Rusland, maar dat ging niet van harte. 

Sinds 2008/2009 is de slalom een vaste prik in Moskou. In dat jaar was de slalom een promotioneel evenement voor de FIS, maar sinds 2011/2012 is de slalom een officieel World Cup Event. Dit jaar was het city event dus het tweede evenement in twee jaar in Moskou waarin echte punten te verdienen waren.

Vandaag was bij de mannen Hirscher de absolute baas. In de eerste run was het nog bijzonder spannend, maar het parcours was tricky. Hirscher verloor tijd in het eerste gedeelte van de afdaling, maar pakte dit terug op het tweede gedeelte van de run. Myhrer uit Zweden werd tweede en de Kroaatse Kostelic eindigde op de derde plek.

De vrijwel onbekende Duerr uit Duitsland kwam bij de vrouwen als eerste over finish en werd op de voet gevolgd door Veronika Velez Zuzulova. De jonge Shiffrin had wederom plaats op het podium en pakte brons.

Op 5 februari start de World Cup Tour in Schladming en zal die plaats niet meer verlaten tot 17 februari. De Super G, Super Combinatie, Afdaling, Reuzenslalom en Slaom passeren de revue in de Oostenrijkse wintersportplaats.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in