Nieuwsalert per mail ontvangen

Skidorpen al een dag afgesloten van de buitenwereld

Freeride skiër Paul de groot is samen met het team van Poederbaas onderweg naar Champoussin en ze kwamen een onaangename verassing tegen. De weg die ze moeten rijden om het gebied in te kunnen komen is namelijk dicht. Dit vanwege een aardverschuiving en vallende rotsen. 

Weg afgesloten

Champoussin en Les Crosets zijn al de hele dag afgesloten van de buitenwereld. Paul de Groot en het team van Poederbaas konden door de afgesloten weg het gebied niet in. Paul is overigens niet van plan te wachten tot ze via de weg weer verder kunnen. ‘”Ik heb mijn tourski’s en vellen klaar dus kom altijd wel boven”, aldus Paul de Groot. Ze zijn niet de enigen die stilstaan, want de weg is helemaal afgesloten. Niemand kan het gebied meer in of uit via de weg. De weg naar deze gebieden is afgesloten vanaf de rotonde in Val-d’Illiez. Gisteravond vond hier een aardverschuiving plaats en hierdoor is het niet veilig en vrijwel onmogelijk om de weg te betreden. Vandaag wordt er hard gewerkt om de schade op te ruimen en te herstellen.

Foto: Paul de Groot

 

Hoe verder?

Zoals gezegd wordt er hard gewerkt, maar de vraag is wanneer er weer gereden kan worden over de weg. Op dit moment kan daarover niets gezegd worden. We wachten het af. We wensen het Poederbaas team in ieder geval heel veel plezier en succes daar!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in