Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Skicircus heeft coronamaatregelen winter 20/21 bekendgemaakt

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Steeds meer bekende skigebieden maken de coronamaatregelen voor de winter van 20/21 bekend. Ook Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft inmiddels laten weten waar je aankomend skiseizoen rekening mee moet houden. Lees snel verder voor de coronamaatregelen van het Skicircus voor aankomende winter.

Alles voor de veiligheid

Door het coronavirus is wintersport dit seizoen anders dan normaal. Ook in het Skicircus staat ieders veiligheid natuurlijk centraal. Daarom heeft het skigebied speciale coronamaatregelen opgesteld. Let wel op: deze maatregelen komen bovenop de door de overheid gestelde veiligheidsmaatregelen.

Coronamaatregelen Skicircus winter 20/21

Dankzij de zellamseeXpress is het Skicircus sinds 2019 verbonden met Zell am See – Kaprun. Beide skigebieden zijn toegankelijk met de Ski ALPIN CARD. De coronamaatregelen die zijn opgesteld zijn geldig voor alle liften in dit liftverband. Dus niet alleen die van het Skicircus, maar ook die van Zell am See – Kaprun (Schmittenhöhe en Kitzsteinhorn). Benieuwd waar je deze winter rekening mee moet houden?

Voldoende mogelijkheden voor desinfectie

Overal in het skigebied vind je informatieborden met de geldende coronamaatregelen in het Skicircus. Er zijn voldoende mogelijkheden voor desinfectie en ook worden alle ruimtes regelmatig gedesinfecteerd. Het gaat hier niet alleen om gondels, maar ook om skidepots, roltrappen etc.

>>> Bouwupdate nieuwe verbindingspiste in Saalbach

Mond- en neusbescherming verplicht

Het dragen van FFP2-masker is verplicht in de daarvoor aangegeven ruimtes. Onder andere bij verkooppunten van skipassen, daar waar je een lift in gaat, in de skilift, in de toiletten en in het skidepot. Dit geldt voor iedereen vanaf 14 jaar en ouder. Voor kinderen van 6 tot 14 jaar is een gewoon mondkapje voldoende.Voor gebruikte mondkapjes zijn speciale vuilnisbakken beschikbaar.

Maximaal 50% van de liftcapaciteit wordt gebruikt

Van de liften wordt maximaal 50% van de capaciteit gebruikt. Dat geldt voor alle dichte liften, dus gondels, cabines en stoeltjesliften met weerkap. Voor gezinnen en personen uit hetzelfde huishouden mag deze 50% overschreden worden.

Afstand houden

Houd daarnaast altijd 1 meter afstand. Indien mogelijk ook in de skiliften. Wachtruimtes worden zo georganiseerd dat iedereen afstand kan houden en dat er niet te veel groepen personen bij elkaar staan.

Personeel regelmatig getest op corona

Werknemers worden getest op corona voordat zij voor het eerst aan het werk gaan. Daarna zijn er vervolgtesten voor personeel dat met gasten in aanmerking komt. Ook moeten zij mond- en neusbescherming dragen. Voor de dienst wordt er getemperatuurd.

Betaal bij voorkeur contactloos

Ga je ergens lunchen of schaf je een nieuwe ski-outfit aan? Betaal bij voorkeur contactloos.

Alleen gezond de piste op

Erg belangrijk: ga alleen de piste op als je gezond bent. Heb je klachten? Blijf dan in de accommodatie en neem direct contact op met de receptie van het hotel of met een arts. Toon verantwoordelijkheid voor jezelf en je medemens.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de Oostenrijkse overheid zijn opgesteld. Bekijk hier het reisadvies.

Wintersport in het Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een klinkende naam in de wintersportwereld. Niet voor niets is het skigebied zo ontzettend populair. Het maakt niet uit hoe oud je bent of met wie je op wintersport gaat, je beleeft er gegarandeerd een fijne vakantie in de sneeuw. In het Skicircus heb je toegang tot 270 km aan pistes (ruim 400 km zelfs als je de verbinding met Zell am See – Kaprun meetelt). Het merendeel is blauw en heerlijk breed. Ideaal om je skitechniek op te oefenen! Je kunt er elke dag heerlijke tochten skiën. Van de beroemde Skicircus Challenge tot de volledig blauwe Leogangronde. Zin in een lekkere lunch tussendoor? Er is altijd wel een fijne berghut te vinden.

Zelf zijn we regelmatig in het Skicircus te vinden. Mike heeft er zelfs jarenlang skiles gegeven! Benieuwd naar al onze tips? Check dan even de video van 24 UUR IN het Skicircus hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in