Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

FOTO-UPDATE: nieuwe verbindingspiste Bernkogel – Schattberg in Saalbach

Wintersportredacteur

In Saalbach vind je komende winter een nieuwe piste, die het gemakkelijker maakt om vanaf de Bernkogel naar de Schattberg te komen. De piste wordt op dit moment gemaakt. In deze foto-update zie je goed hoe en waar de verbinding tot stand komt.

Op dit moment zijn collega’s Miranda en Yvonne in Saalbach Hinterglemm. Zij laten zien hoe mooi de regio in de zomer is (te volgen via Indebergen.nl). Ondertussen keken ze ook even naar de veranderingen in het skigebied voor de komende winter.

Verbindspiste Bernkogel – Schattberg

Waar wel wat te zien is, is bij de aanleg van de nieuwe piste. Tijdens de gondelrit met de Schattberg X-Press is de verbinding tussen de Schattberg en de Bernkogel goed te zien. Op de dalafdaling van de Bernkogel kun je komend seizoen ergens rechts afslaan en zo de nieuwe piste nemen. Die gaat bij het dalstation van de Schattberg X-Press eindigen. Tot nu toe moest je de oversteek altijd te voet maken. Dat is zo’n 400 meter. De wintersporter die wel eens in Saalbach is geweest, weet dat de wandeling op skischoenen niet de leukste is. De piste is dus echt een verbetering!

Andersom moet je helaas nog steeds lopen. Dat wil zeggen, als je vanaf de Schattberg naar de Bernkogel wil. Goed plannen dus!

>>> Boek je wintersport naar Saalbach vanaf € 285 p.p. (inclusief skipas) <<<

Nieuwe Limbergbahn uitgesteld

Afgelopen winter liet Saalbach via een groot bord weten de 4-persoons Limbergbahn te vervangen door een nieuwe, 8-persoons variant. De bouw van de lift is echter uitgesteld. Wel zijn ze op dit moment vlakbij de Limbergbahn bezig met de vergroting van het opslagmeer voor de productie van kunstsneeuw.

Wintersport in Saalbach

Saalbach is één van de dorpen in het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Dankzij de verbinding met Zell am See – Kaprun in 2019, heb je hier nu toegang tot ruim 400 km aan pistes. In dit gigantische skigebied is het bijna onmogelijk om je te vervelen. Er zijn allerlei leuke skitochten mogelijk (Skicircus Challenge), overal vind je wel een fijne berghut en ook buiten het skiën om is er genoeg te doen. Van een middagje rodelen tot een bezoek aan de Golden Gate Bridge der Alpen of losgaan in de après-ski. Al onze tips kun je in onderstaande video bekijken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in