Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© saalbach.com, Mirja Geh

Alle skitochten in het Skicircus op een rijtje

Wintersportredacteur

Met 270 km aan pistes zul je je niet snel vervelen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Elke dag kun je een nieuwe route uitstippelen, maar je kunt ook één van de vele skitochten skiën. In het skigebied zijn 5 skitochten uitgezet, waarvan THE CHALLENGE de grootste uitdaging is. In dit artikel lichten we alle skitochten in het Skicircus voor je uit.

Skitochten Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een klinkende naam in de wintersportwereld. Het moderne skigebied investeert elk jaar in nieuwe liften, faciliteiten en activiteiten. Ook kun je tijdens het skiseizoen allerlei gave evenementen bijwonen. Een ideale manier om de 270 pistekilometers van het skigebied te verkennen is middels één van de skitochten. Benieuwd welke dat zijn?

1. THE CHALLENGE

Een skitocht in Skicircus Saalbach Hinterglemme Leogang Fieberbrunn die je niet mag overslaan, is toch wel de Skicircusronde. Oftewel, THE CHALLENGE. Deze skitocht daagt je uit om het hele skigebied in één dag te ontdekken. Dat wil zeggen: 65 km, 32 liften en 12.400 hoogtemeters in één tocht.

Om de tocht op 1 dag te volbrengen, moet je aardig doorskiën. Zonder pauze doe je er namelijk zo’n 7 uur over. De liften draaien van 08.30 tot 16.15 uur en dat betekent dat je 7 uur en 3 kwartier hebt om deze tocht te voltooien. Zorg dus dat je om 08:30 stipt bij de lift staat! Echt veel tijd voor een uitgebreide lunch of fotoshoot is er dus niet… Het is even een dag bikkelen, maar daarna kun je wel zeggen dat je THE CHALLENGE hebt voltooid. Ook voor de beste skiërs is dit een uitdaging.

Skitochten Skicircus skiën
© saalbach.com, Mirja Geh

2. Leogangronde

De Leogangronde staat bekend om het mooie panorama-uitzicht waar je onderweg op getrakteerd wordt. De skitocht is 26 km lang en daar doe je ongeveer 2,5 uur over. Je begint in Leogang en skiet daarna richting Saalbach. Via Vorderglemm ski je weer terug naar Leogang. Uiteraard kun je ook in Saalbach met deze tocht beginnen. Als je weer terug bij het startpunt bent, heb je zo’n 4300 hoogtemeters in de benen zitten. De Leogangronde is ook geschikt voor families en beginnende skiërs. Alle pistes zijn blauw.

3. Hinterglemmronde

Ook Hinterglemm heeft een eigen skitocht: de Hinterglemmronde. Deze skitocht is ongeveer 26 km lang en overbrugt 5600 hoogtemeters. Daar doe je ongeveer 2,5 uur over. De tocht is iets uitdagender dan de Leogangronde. Maar liefst 33% van de pistes is rood. Vergeet onderweg niet de SkiMovie- en Speedstrecke bij de Unterschwarzachbahn mee te pakken. Zo kun je eens zien hoe hard je nou echt skiet en je wordt nog gefilmd ook.

4. Saalbachronde

De volgende skitocht in dit rijtje is de Saalbachronde. Je raadt het vast al, deze skitocht neemt je mee over de pistes rond Saalbach. De Saalbachronde bestaat volledig uit blauwe pistes en is dus ook voor de minder gevorderde skiër goed te doen. Zonder pauzes ben je ongeveer 2 uur onderweg. De skitocht is 19 km lang en overbrugt 3600 hoogtemeters. Tip van de locals: op de Kohlmais kun je de beroemde World Cup-piste pakken in plaats van de blauwe piste. Hier werden in 1991 de wereldkampioenschappen geskied.

Skilift en wintersporters Skicircus
© saalbach.com, Mirja Geh

5. Tirolronde

Ben je op zoek naar een iets moeilijkere skitocht, dan is de Tirolronde wat voor jou! Deze bestaat voornamelijk uit rode pistes, is 22 km lang en duurt zo’n 2,5 uur. Je start in Fieberbrunn en skiet vanaf daar richting Saalbach of andersom. Mocht je nog tijd overhebben, dan is het aan te raden om de Reckmoos Nord nog een keer te skiën. Je overbrugt tijdens de skitocht zo’n 4300 hoogtemeters.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in