Nieuwsalert per mail ontvangen

Ski-informatie Crew ontdekt Frans wonder Avoriaz

Groepsfoto

Live verslag vanuit Les Arcs Avoriaz - FrankrijkZoals beloofd een verslag van het gebied Avoriaz, ook wel ‘het kloppende hart’ van Port du Soleil. Afgelopen woensdag vertrok ik dan, naar het pittoresk gelegen Brussel, ja ja onze zuiderburen hadden op mijn komst gerekend. Na een vertraging van een half uur met de trein stond de bus al klaar om mij naar het Novotel te brengen, dat slechts vijf minuten van vliegveld Zaventem is gelegen, om daar vervolgens als een blok in slaap te vallen. Het testen van het skigebied Avoriaz stond voor de deur….!

Donderdagochtend na het ontbijt kwam de pijlsnelle kist van easyjet in actie om ons binnen anderhalf uur naar Geneve te vliegen. Samen met vijf mede-wonder-ontdekkers was er goed nieuws voor ons in het vooruitzicht. Een in de zon donker groen kleurende maar in werkelijkheid blauwe bus bracht ons via de openbare Franse wegen in het minimale tijdsbestek van twee uur’kes’ naar de stijlvolle plaats Avoriaz.

De zon wordt nog overschaduwd door de dichte wolken waardoor Avoriaz op het eerste gezicht een kleine plaats met louter hoge gebouwen lijkt, echter we worden hier op het verkeerde been gezet. Avoriaz is gelegen op 1800m (sneeuwzeker) en is het pompende hart van een fabelachtig skigebied genaamd ‘Portes du Soleil’ dat met 650km skipistes bovendien de mogelijkheid geeft om van Zwitserland naar Frankrijk te skiën. Avoriaz is autovrij, enkel arrensleeën rijden door het dorp.

SKigebied informatie Avoriaz Les ArcsNiet alleen het vier persoonsappartement voorzien van nota bene een vaatwasser is van pure schoonheid ook de fantastische dames achter de balie blijven een gouden tip voor nieuwe bezoekers. Nadat ik mij heb geïnstalleerd in het appartement verplaatsen wij ons gezamenlijk via de lift naar de begane grond om de winkel SKISET via de trap naar beneden de verhuur skimaterialen (stokken, skilatten, helmen en stokken) onder de loep te nemen. Gerenommeerde merken als Salomon, Rossignol, Head en Technica voeren de boventoon in het assortiment. Bij het opmeten van de maat wordt niet alleen de lengte van de voet opgemeten maar ook de breedte van de voet.  Ik stond hier versteld van de professionele houding van de skiverhuur, kortom een warme douche namens de Ski-informatie Crew gaat richting de SKISET winkel.

De ontdekkers stonden te trappelen om het skigebied te lijf te gaan. Helaas wilde het weer nog niet echt meewerken, naast de dichte wolken kwam er nu sneeuw met hoge snelheiden ons tegemoet. Dit deed ons doen besluiten om eerst een overheerlijke lunch naar binnen te schuiven alvorens we de berg op zouden stuiven. Zeer ervaren en goed geoefende skiers vinden een grote uitdaging in de “Mur d’Avoriaz”, ook wel de “Mur de Suisse” genoemd. Dit is een zeer steile piste met buckels die tot manshoogte kunnen reiken.

Zeker niet onopvallend zijn de uitgebreide funparken. Ook langlaufers kunnen hun lol op met de immens lange loipes, klein puntje van kritiek is wel dat niet alle loipes goed op elkaar aansluiten.

Wat betreft de sneeuwconditie, die was niet van optimale kwaliteit, zeer dun waardoor ijzige stukken aanwezig waren, in combinatie met de dichtbewolkte lucht kon dit wel eens verraderlijk zijn. Desondanks wist ieder zich goed door de ijzige vlaktes te manoeuvreren naar de burger bar die zich rond 17.00 uur voordeed als après-ski bar.  Choco balies is goed in vorm en glijd rijkelijk in de dorstige gestroomlijnde strotten van de ontdekkers.

Uiteraard konden wij het niet aan onze neus voorbij te laten gaan om een bezoek te brengen aan het plaatselijke toeristische informatiepunt. Wat side information:

De Portes du Soleil bestaat uit 12 dorpen en strijd samen met de Trois Vallées om de eretitel ‘grootste skigebied ter wereld’. Er zijn twee belangrijke verschillen: het hoogste punt van de Portes du Soleil is slechts 2466 meter en weliswaar de meeste, maar niet alle pistes en liften zijn direct met elkaar verbonden. Op drie plaatsen moet de skibus bijspringen.

Na ons bezoek sloeg een veelzijdig diner bij La Cabane naadloos aan op onze hongerige maagholte. De chef-kok rook vermoedelijk bij onze binnenkomst al mijn voorliefde voor charmante garnalencocktails, in samenspel met de verrukkelijke rijsttafel kon je zien dat de kok dan ook in een buitengewoon goede vorm verkeerde.  Tezamen met de appetijtelijk uitziende live zingende zangeres kon dit diner worden beschouwd als volmaakt. Beslist een aanrader!

Groepsfoto

Wat is nu een skitrip zonder après-ski? Juist, de slagroom op de taart. Het verrukkelijke diner liep ten einde, de ontdekkers bewegen zich naar La Place een après-ski bar op de tweede verdieping, die goed bereikbaar is. The powder criminals, voor de muzikale ondersteuning,  blazen het dak er af, een formidabele voorstelling waar menig band alleen maar van kan dromen. Het alcohol percentage nam behoorlijk toe, en zomaar sprongen de lichten aan. Wederom een zeer geslaagde avond. Hierna werd de weg naar mijn bed gevonden.

Kortom Avoriaz is beslist een aanrader, een heel groot gebied met goede voorzieningen en voor elk wat wils.
Ben je geïnteresseerd in dit skigebied en wil je meer informatie over appartementen? Ga dan naar PowPow

Gerald

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in