Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is een skigebied voor de hele familie. Het skigebied bestaat uit drie dorpen: Serfaus, Fiss en Ladis en ligt op het Sonnenplatau. Serfaus ligt op de hoogte van 1426 meter, Fiss op 1437 Meter en Ladis ligt het laagste met 1200 Meter. Het ligt in het zuidwesten in het Oberinntal in Tirol en is ongeveer een uur rijden vanaf Innsbruck. 

Familieskigebied
Het hele skigebied werkt met elkaar samen om de wintersportvakantie zo aangenaam mogelijk te maken voor de gasten. De Bergbahnen werken met elkaar samen en voorzien het gebied van de modernste liften . Er zijn twee topskischolen: Skischule Fiss-Ladis en Skischule Serfaus, die voor ieder wat wils hebben. Dat is niet alleen in de skischolen zo, maar het hele skigebied biedt voor iedereen genoeg variatie. Het gebied bestaat uit 39,9 kilometer blauwe pistes, 121 kilometer rode pistes, 33 kilometer zwarte pistes en 18,1 kilometer aan Freeride/Skiroutes. In totaal komt dat op 212 kilometer uit! Het hoogste punt van het skigebied ligt op 2828 meter en het laagste op 1200 meter. Daarnaast is er een groot aanbod voor de freestylers. In Serfaus is er een beginner Circus, jib circus en progression circus. In Fiss is er een beginner park, fun slope, snowpark Fiss-Ladis, shred-park en sun-park.

Nachtskiën
Op dinsdagavond kan er in Fiss in het donker van de pistes genoten worden. De Möseralmabfahrt, de rode dalafdaling, wordt dan compleet verlicht. In combinatie met het nachtskiën is er ook een skishow, de Nightflow, die door onder andere de skischool en de Bergbahnen wordt georganiseerd. Het thema van dit jaar luister naar de naam “Chat Around the World”. In deze show worden veel demo’s geskied, springen freestylers over een megakicker en hetzelfde geldt voor sneeuwscooters en een motorcrosser. Op donderdag wordt elke week nachtrodelen georganiseerd. Dan wordt een deel van de rode Möseralmabfahrt gebruikt. In combinatie met deze avond kan er worden gefondued en geraclet. Op deze avonden is de Sonnenbahn, de gondel die vanuit Ladis in verbinding met Fiss staat, open. Zo is het ook voor mensen uit Ladis goed mogelijk om naar deze evenementen te komen.

In Serfaus is er ook nachtskiën, maar dat is niet op dinsdag zoals in Fiss. Op woensdag vind je in Serfaus de “Adventure Night”. De show is boven bij de Komperdell en de Mittelabfahrt, een blauwe piste, wordt dan helemaal verlicht. De show heeft ook demoskiën en daarnaast zijn er acrobatische acts.

Nine Queens
Voor het derde jaar op rij wordt er in 2013 Nine Queens in het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis gehouden. Dit is een megagroot Freestyle event. De beste freestyle vrouwen van de wereld komen om daar de meest spectaculaire trucs te doen. Door de Schneestern crew wordt een enorm kasteel van sneeuw gebouwd. Ze bouwen een megakicker en er zitten jib-lines in.
Het eerste jaar vond het plaats bij de Plansegg in Serfaus, vorig jaar op de Nordseite in Fiss en dit jaar weer bij de Plansegg in Serfaus. Het event vindt de komende week plaats, maar de big finale is op zaterdag 16 maart 2013. Dit jaar hebben ze weer een grote line-up met Eva Patscheider (Oostenrijk), Emma Dahlstrom (Zweden), Virginie Faivre (Zwitserland), Grete Eliassen (Noorwegen), Kaya Turski (Verenigde Staten), Maria Bagge (Zweden), Anna Segal (Australië), Keri Herman (Verenigde Staten), Kim Lamarre (Canada), Ashley Battersby (Verenigde Staten), Maude Raymond (Canada), Lena Stoffel (Duitsland), Caja Schöpf (Duitsland) en Emilia Wint (Verenigde Staten). Voorafgaand aan het evenement is de organisatie een competitie gestart: “Wanna be a Queen?”. Je kunt je eigen video insturen en daardoor heeft talent ook de mogelijkheid om aan dit Event mee te doen.

Skischule Fiss-Ladis
De skischool heeft voor ieder wat wils. Ze spelen ook in de hele drukke periodes goed in op de gasten. Normaal gesproken zijn er twee verschillende verzamelplaatsen, maar in de drukke periodes (bijvoorbeeld met Kerst en de voorjaarsvakantie) is er nog een extra verzamelplaats bij. Die is voor alle kinderen die willen overblijven. Ze starten daarom een half uur eerder en vermijden daardoor de drukte bij de liften, en de andere klasjes staan een half uur later weer korter in de rijd. Voor alle kinderen die overblijven is er een speciaal restaurant: Kinderplaneet. In dit restaurant worden de kinderen op hun wenken bediend door hun skileraar. Het eten is gevarieerd en bestaat uit drie gangen (soep, hoofdgerecht en een toetje). Als de kinderen klaar zijn met eten kunnen ze naar de bioscoop. Daar liggen allemaal zitzakken en kunnen de kinderen lekker ontspannen en een film kijken. Daarnaast staan er drie Playstations, maar er kan ook genoeg worden gekleurd, gekaart of met blokken worden gebouwd op de tafel. Verder is er een heel uitgebreid animatieprogramma voor zowel de kleine kinderen als de teens (12 tot en met 17-jarigen). Sinds dit seizoen is de skischool ook in het bezit van lawine airbags die kunnen worden gebruikt als de skileraar besluit buiten de piste te gaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in