Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Schladming opent vrijdag de eerste liften en pistes

Wintersportredacteur

Koning Winter is eindelijk weer in vorm! Na een lange zachte periode is het weer echt winters in de skigebieden. Vandaag komt de sneeuw met bakken uit de hemel en ook de afgelopen dagen is er veel gevallen. Voor Schladming is dat reden genoeg om komende vrijdag de eerste liften en pistes te openen. Het skiseizoen kan beginnen!

Start skiseizoen in Schladming

Goed nieuws voor wintersporters die niet kunnen wachten om weer in de latten te klikken. Zojuist heeft Schladming-Dachstein via social media bekendgemaakt dat bij goede condities de eerste twee liften openen op vrijdag. Je kunt dan weer gebruikmaken van de Märchenwiesenbahn en Burgstallalmbahn in Schladming. Ook gaan er twee of drie pistes open. In het skigebied zijn ze druk bezig om met kunst- en natuursneeuw de pistes gereed te maken. De Planaigondel zal nog niet openen dit weekend, wel is er een shuttlebus geregeld vanuit Schladming naar de Planai. Naar het dalstation kun je ook met eigen vervoer rijden.

Wat kost een skipas?

Als je dit weekend wilt gaan skiën in Schladming, wat kost dan een skipas? Een dagpas kost € 37,- voor volwassenen. Jongeren betalen € 30,- en kinderen € 19,-.

Actuele beelden uit Schladming

Op dit moment is het donker en grauw in Schladming, maar het sneeuwt en dat is het allerbelangrijkste! Hoe hoger je op de berg komt, hoe dichter het wolkendek en hoe groter de vlokken. De sneeuwgrens ligt een stuk lager, het sneeuwt zelfs onderaan de lift op 1143 meter hoogte. Dat geeft hoop voor de opening op vrijdag!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in