Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Scan & Ski: is dit skipas systeem in Silvretta Montafon de toekomst?

Handig zakje voor je skipas

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Geen kassamedewerkers meer, maar gewoon scannen, betalen en skiën. Scan & Ski is de nieuwe manier om je skipas te kopen in het Oostenrijkse skigebied Silvretta Montafon, en maakt het hele proces een stuk makkelijker. Dankzij gloednieuwe systemen en apparatuur sta je tijdens je wintersport binnen no time op de latten. Is dit systeem er eentje van de toekomst en komen we het binnenkort in nog meer skigebieden tegen?

Scan & Ski: een gloednieuw concept binnen het nieuwe Silvretta Park

Afgelopen jaar is er in Silvretta Montafon in het Oostenrijkse Voralberg keihard gewerkt aan een spiksplinternieuwe omgeving: het Silvretta Park. Het park is, net als de vernieuwde Valisera-lift, onderdeel van een gigantisch project. Een project van ruim 70 miljoen euro. Het Silvretta Park is een digitale omgeving geworden, gericht op de toekomst. Dat blijkt niet alleen uit het grote fotovoltaïsche systeem dat er gebouwd is en het mega e-oplaadstation, maar ook uit de ticket lounge. De bezoekerservaring verloopt compleet digitaal en dat vereenvoudigt het proces niet alleen voor wintersporters, maar ook voor het personeel.

Scannen, betalen en skiën

Onder het mom van ‘Scan & pay’, kunnen wintersporters in Silvretta Montafon nu vrijwel direct de pistes op. Geen kassadame of -heer meer, maar een apparaat dat je liftpas uitspuugt. Een skipas bestel je vooraf online, waarna je een voucher ontvangt. Bij aankomst in het 360° Silvretta Park Montafon zoek je de ticket lounge op. Bij de Pick Up Box scan je je voucher et voilà: je liftpas komt eruit gerold. Een compleet digitaal proces waar geen mensenhanden meer aan te pas komen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in