Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Oude Valisera Bahn in Silvretta-Montafon na dit weekend verleden tijd

Wintersportredacteur

Een bijzonder moment voor het Montafon. Na 40 jaar trouwe dienst draait de Valisera Bahn op 27 en 28 februari haar laatste rondjes. Daarna is het tijd voor een nieuw hoofdstuk: nieuwe gondels en het Silvretta Park. Een grote verbetering voor het skigebied!

Verbouwen in plaats van compleet vernieuwen

De 6-persoons Valisera Bahn brengt wintersporters al sinds 1982 in twee etappes naar de 2100 meter hoge Valisera. Nu is het zo dat de oude lift nog prima werkt, maar vanwege de 40-jarige leeftijd vervalt de exploitatievergunning. Dit betekent dat renovatie of vernieuwing noodzakelijk is om dit deel van het skigebied toegankelijk te houden. Al in 2015 werden er plannen voor een nieuwe lift gepresenteerd, maar landeigenaren hielden dit steeds tegen. Daarom is er uiteindelijk afgezien van complete nieuwbouw en is er gekozen voor een verbouwing. Daar wordt na dit weekend mee gestart.

Valisera Bahn en Silvretta Park

De locaties van het dal-, midden- en bergstation blijven gelijk. Hetzelfde geldt voor de route die de nieuwe Valisera Bahn straks gaat afleggen. Wel worden alle stations compleet verbouwd. De oude gondels gaan met pensioen en daar komen moderne 10-persoons D-Line gondels van Doppelmayr voor in de plaats. Mét stoelverwarming! Verder wordt er ook een ondergrondse parkeergarage aangelegd en komen er horecagelegenheden, een Intersport winkel en een hotel.

Dit alles gaat straks het Silvretta Park heten. Het Silvretta Park moet straks een plek zijn waar wintersporters alles vinden wat ze nodig hebben voor een fijne dag op de pistes. En wees niet bang voor allerlei trappen die je met skischoenen moet beklimmen om ergens te komen, alles is straks met roltrappen toegankelijk. Het complete project moet voor aanvang van skiseizoen 2021/2022 klaar zijn.

Feiten & cijfers

Wat je straks allemaal van de nieuwe lift kunt verwachten? We zetten alle feiten en cijfers voor je op een rijtje:

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 10
  • Hoogte dalstation: 820 meter
  • Hoogte middenstation: 1640 meter
  • Hoogte bergstation: 2100 meter
  • Lengte traject: 4000 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: +/- 12 minuten
  • Capaciteit: 3000 personen per uur
  • Fabrikant: Doppelmayr

Wintersport in het Montafon

Het Montafon is een prachtig dal in het westen van Vorarlberg. Overnachten kan hier in 11 verschillende dorpen en daartussen liggen meerdere skigebieden die samen goed zijn voor zo’n 220 km aan pistes. Ideaal aan deze wintersportbestemming is de afstand vanaf Utrecht. Je rijdt er namelijk in minder dan 900 km naartoe. Het grootste skigebied is Silvretta Montafon, waar straks ook de nieuwe Valisera Bahn te vinden is. Dit skigebied telt 140 km aan pistes en biedt meerdere hoogtepunten, waaronder de langste skitunnel ter wereld. Er zijn meerdere kinderlanden en goede skischolen, je vindt er fantastische berghutten en ook na het skiën is er genoeg te doen. Van rodelen tot winterwandelen, après-skiën en uitgebreid fonduen in een gezellig restaurant.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in