Nieuwsalert per mail ontvangen

Sauerland investeert opnieuw 5 miljoen euro in gebied

Heb jij de afgelopen jaar ook zo genoten van de vernieuwingen die er in het Sauerland in Duitsland de afgelopen jaren zijn gedaan? Dan is er goed nieuws, want het Sauerland gaat opnieuw investeren. Onder andere de langverwachte verbinding tussen de twee skibergen in Willingen wordt gerealiseerd. Als alles volgens planning verloopt dan wordt de nieuwe 8-persoonsstoeltjeslift in het winterseizoen 2018-2019 in gebruik genomen. 

Flink wat miljoenen

Sinds het jaar 2000 is er al circa 100 miljoen euro in het Sauerland geïnvesteerd en ook dit jaar gaan zij ‘vrolijk’ door. Ook dit jaar wordt er 5 miljoen euro geïnvesteerd. Wat nog buiten dit budget valt is de nieuwe 8-persoonsstoeltjeslift die gepland staat. In het voorjaar van 2018 gaan de werkzaamheden aan de verbindingslift tussen de twee skigebieden van Willingen van start. De bouwvakkers hebben dan een aantal maanden tijd om in december 2018 te kunnen openen. Uiteraard moet dan wel alles volgens planning verlopen!

Niet alleen skiliften

Dit is echter niet alles. Aan de dorpsweide in Willingen zal er een nieuwe transportband worden gebouwd. Ook de sleeplift op de Poppenberg wordt vervangen door een transportband. Verder zullen de pistes weer vol sneeuw liggen door nieuwe sneeuwkanonnen en worden de steile stukken in Willingen en Skidorf Neuastenberg geprepareerd worden met een nieuwe machine.

In Winterberg komen er 20 nieuwe energiebesparende sneeuwkanonnen. Deze zullen de pistes van voldoende sneeuw gaan voorzien, mits de temperatuur dit toelaat. Daarnaast zijn er komend seizoen 3 nieuwe pistenbullys om de pistes klaar te maken voor alle wintersporters. Ook worden er twee nieuwe skihutten gebouwd, namelijk de Wies’n Wirt en Gockelstall. Al met al flink wat vernieuwingen!

Willingen

Skigebied Willingen telt op dit moment 16 kilometer aan pistes. Het skigebied is verdeeld over 3 bergen de Ettelsberg, Hoppernkopf en Ritzhagen en bevat blauwe en rode pistes. De beginnende skiër zal zich hier dan ook prima vermaken en kan een hoop aan techniek leren. De gevorderde skiër zal echter meer moeite moeten doen om zich te vermaken. Maar wees eerlijk, ook de gevorderde skiër staat liever in de sneeuw dan dat hij thuis aan het werk is.

Winterberg

Winterberg is een van de populairdere skidorpen in Duitsland. Het gebied heeft ook behoorlijk wat Nederlandse invloeden en beschikt over 28 kilometer aan pistes. Deze zijn vooral geschikt voor de beginnende skiër. Net als in Willingen zijn er hier veel blauwe en rode pistes te vinden, waardoor er goed geoefend kan worden. Winterberg is ook geschikt om een weekend heen te gaan, gezien de afstand naar Nederland.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in