Nieuwsalert per mail ontvangen

Ruim 1000 sledehonden in Pillersee

Wintersportredacteur

Afgelopen weekend zijn er ongeveer 1000 sledehonden uit Europa naar het grootste sledehonden kamp van de Alpen gekomen. Al sinds zaterdag trainen de sledehondenkoppels samen met hun ‘Musher’, de bestuurder van de slede, in St. Ulrich am Pillersee. De officiële openingsavond met een Chiliparty, kampvuren en gezelligheid staat voor morgen gepland.

Zelf beleven

Het sledehondenkamp duurt tot en met zondag 20 januari. Ook kinderen kunnen kennis maken met de sledehonden en zelfs een ritje mee met de slede. Dit is enkel mogelijk op de speciale kinderdag, die zondag 13 januari plaatsvindt. Gedurende het evenement biedt men ook verschillende cursussen aan. Het doel hiervan is om kennis te maken met de fascinerende wereld van het ‘Musher-leven’. Tijdens de 3-daagse cursus voor beginners maakt men kennis met de sledehonden. Daarnaast krijgen ze ook uitleg over het slede rijden en maken ze hun eerste rit. De gevorderden kunnen een 2-daagse cursus volgen.

Type sledehonden

Er zijn verschillende hondenrassen op het evenement afgekomen. Het bekendste ras dat deelneemt is de Siberische Husky, de volbloed sledehond. Verder kun je er kennis maken met de Samojede, de Alaska-Malamute en de Groenlandse hond. De Samojede heeft zijn naam te danken aan het Sami-volk dat in Lapland woont. Deze soort werd oorspronkelijk als jachthond gebruikt, het is dan ook het slimste sledehond-ras. De Alaska-Malamute is de grootste en sterkste van de vier rassen. En met behulp van de Groenlandse hond heeft Ronald Amundsen de Zuidpool weten te bereiken.

 

Wedstrijden

Tijdens het laatste weekend worden er verschillende races georganiseerd. Het laatste evenement zijn de Internationale Sprintkampioenschappen van Huskies. De ‘Musher’ laten op beide dagen zien wie de Pillersee de voorgaande dagen het beste heeft verkend. De races worden van 09.00 tot 16.30 uur gehouden.

Sneeuw

Dit evenement is zeer afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw dat er bij de Pillersee ligt. Dat zit dit jaar wel goed, de afgelopen week is er al veel sneeuw gevallen. Voor de komende dagen wordt ook nog sneeuwval verwacht. Alle onderdelen van het evenement kunnen dus doorgaan. Voor de kinderen komt er een sneeuwhelling waar ze vanaf kunnen sleeën en voor de volwassenen wordt de sneeuwbar geopend.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in