Nieuwsalert per mail ontvangen

Review: Mariener Snow Goggle

Blogger Rik probeerde de Mariener Snow Goggle uit tijdens zijn wintersportvakantie. Een mooie sneeuwbril voor een goede prijs. Maar doet ‘ie z’n werk ook goed? De bril dan hè, niet Rik.

Ervaring
De eerste dag van mijn skiweek is het op de berg flink aan het sneeuwen. Het zicht is soms minder dan 5 meter en ook waait het hard. Geen perfecte skidag, maar wel een perfecte dag om de nieuwe goggle van Mariener te testen. Het eerste wat ik mij altijd afvraag bij een goggle is of hij beslaat. Tijdens het skiën heb je daar met deze goggle geen last van. Toch, als je in de sneeuwstorm stilstaat merk je dat de randen van de bril wat beslaan. Gelukkig is dit na 5 meter skiën volledig verdwenen en heb je er eigenlijk geen last van. Wat wel opvalt is dat er kleine sneeuwvlokjes op de bril blijven plakken. Nu heb je daar niet minder zicht door, maar als je het eenmaal ziet blijf je er wel naar kijken.

De tweede dag is het weer perfect. Zon en goede sneeuw. Sinds ik, net als de rest van de wereld, een helm draag tijdens het skiën vind ik een goggle veel fijner dan een zonnebril. Ook bij goed weer en zeker als je een beetje tempo maakt. De Mariener goggle is een perfecte bril bij goed weer. Hij beslaat dan niet, heeft voldoende ventilatie en heeft een oranje gloed in het vizier waardoor je geen last hebt van de zon. Wat wel opvalt is dat de randen van het glas lichter zijn dan de binnenkant. In het begin een beetje wennen en verder niet heel erg nuttig met zonnig weer.

Mariener1

De bril zit goed op je hoofd en redelijk comfortabel. Het neusdeel is groot genoeg zodat deze niet op je neus drukt tijdens het skiën. Na 3 dagen op de pistes zag ik dat het foam aan de binnenkant wat begon te vervormen. Op een goede manier overigens, want de bril vormde zich naar m’n hoofd. Aan de bescherming van de bril heeft de producent ook gedacht. Je krijgt er een harde beschermhoes bij zodat je de goggle in je rugzak mee kan nemen zonder dat deze beschadigd. Ook krijg je er een beschermzakje bij, dus als je liever zonder rugzak de berg op gaat kun je hem in je jaszak stoppen.

Voor- en nadelen
+ Goede pasvorm
+ Ziet er goed uit
+ Harde beschermhoes
+ Maar € 60,-

– Beslaat bij vochtige omstandigheden als je stilstaat, maar dit trekt snel weg tijdens het skiën.
– Sneeuw blijft erop plakken.

Eindoordeel
Een mooie bril, die lekker zit. De Mariener Snow Goggle heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, zeker als je het niet erg vindt dat de bril lichtjes beslaat als je stilstaat. Maar wie wil er nou stil staan als je ook kunt skiën?

Meer informatie over deze Mariener Snow Goggle vind je op http://www.mariener.nl/snow-goggles.

Mariener2

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in