Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

REVIEW: Montec ski-jas Fawk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Montec is een betaalbaar en jong snowsportsmerk uit Zweden dat een stoere en relaxte stijl combineert met technische stoffen en handige details. Aangezien dit merk pas sinds 2016 bestaat en toch steeds meer te zien is op de pistes, waren wij benieuwd hoe hun producten nou écht zijn. Tijdens onze eerste trip van dit seizoen in Sölden namen we de ski-jas Fawk mee om deze eens goed te testen. In dit artikel lees je onze bevindingen.

Montec ski-jas Fawk volgens de makers

Zelf omschrijft Montec de Fawk als “de ultieme all-mountain jas door een doordachte constructie, robuuste duurzaamheid en bescherming die waterdichtheid en comfort garandeert in zelfs de hevigste winterstormen. Als er in jouw garderobe maar plaats is voor één jas, dan kunnen er maar weinig tippen aan de populairste jas in de Montec line-up.” We zijn benieuwd! De jas is er overigens in twee versies: een shell en eentje met voering. Wij hebben de jas met voering getest, aangezien dit voor de meeste Nederlandse wintersporters ideaal is.

Wat vinden wij van de jas? 

De looks: geslaagd!

Wanneer collega Mike de jas aantrekt, moet ik eerlijk zijn: met de uitstraling van deze jas zit het wel goed. Het is een mooi model, goede kleuren en de jas oogt stoer en relaxed. De hoge kraag is cool en ook de capuchon valt perfect, waardoor je de letters achter op de jas goed ziet, zonder dat het té is. Het is officieel een ski-jas, maar ik vind ‘m qua looks ook heel goed bij een snowboarder passen. 

De features: handig!

Eerlijk is eerlijk: Montec denkt goed na over handige features. Zo heeft de jas een fijne hoge kraag en een grote capuchon die gemakkelijk over een helm past. Dingen die tegenwoordig niet meer kunnen ontbreken in een ski-jas zoals ventilatieritsen onder de oksels, een zak voor je telefoon, een sneeuwvanger, zakje voor je skipas en sneeuwstoppers in de mouw zijn allemaal aanwezig. Extra handig vonden wij de grote mouwopeningen waardoor echt alle handschoenen passen en de brede flap met klittenband die je ook met handschoenen aan kunt dichtdoen. Ook vonden we het zachte microfleece bij de kin fijn, evenals de enorme mesh binnenzakken waar je gemakkelijk een muts in kwijt kan.

Warm en droog: in orde!

De opbouw van de jas kun je gerust technisch noemen. Er wordt gebruik gemaakt van een membraam dat een waterdichtheid heeft van 20K, waardoor je absoluut droog blijft en daarnaast is het membraan ademend. De shell van de jas bestaat uit een tweelaags stof en voelt goed stevig aan. We hebben geen sneeuw of regen gehad, maar geloven absoluut dat deze jas je droog en warm houdt. Qua isolatie is de jas ook fijn, niet te warm en niet te koud. We hadden mooi weer en dan zijn de ventilatieritsen een fijne oplossing wanneer je je flink inspant. 

Samenvatting: waar voor je geld

De advies verkoopprijs van deze ski-jas is € 209,90 en dat vinden wij een goede prijs voor deze complete jas vol handige features. Persoonlijk zouden we eerder voor de shell dan voor de gevoerde versie gaan, maar dat is pure voorkeur. Er is eigenlijk niets op deze jas aan te merken: prima in orde! Overigens verkoopt Montec zijn spullen alleen online via hun eigen website en de Ridestore

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in