Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Review: Ski-Mojo zelf getest in de sneeuw

Ski-Mojo van dichtbij

Wintersportredacteur

De Ski-Mojo, gekscherend ook wel de e-bike voor skiërs genoemd, wordt steeds populairder. Wij mochten ‘m vorig jaar in Sölden testen en daarom leek het ons goed om er een eerlijke review over te schrijven. Voor wie is de Ski-Mojo, wat kun je ermee, hoe werkt het en hoe voelt het? We geven antwoord op deze en andere vragen in deze Ski-Mojo review.

Eerste kennismaking

Afgelopen winterseizoen waren we in Sölden tijdens De Winteropening, waar Ski-Mojo ook aanwezig was met een teststand. En alhoewel het product in Frankrijk al een tijd verkocht werd, was het voor de Nederlandse markt echt iets nieuws. Tijd om te testen en zelf ervaring op te doen dus, met de brace die ons nog meer plezier in het skiën zou moeten geven.

Een soort e-bike

De Ski-Mojo is eigenlijk geen brace, maar een exoskelet. Het is een hulpmiddel dat werkt met veren en zo verlichting biedt tijdens het skiën. Het is een soort e-bike voor de skiër. Het merk belooft dat de aanpasbare veer een derde van het lichaamsgewicht van de skiër kan dragen. De vering vermindert trillingen, impact en druk op de knieën maar liefst 40 procent en zorgt ook voor een verlichting voor de heup en rug. Met het product moet iedereen langer en makkelijker kunnen skiën. Bovendien moet de Ski-Mojo ook zorgen voor minder blessures. Dat is nogal een belofte.

Ski-Mojo review: tijd om zelf te testen

Omdat we toch wel benieuwd waren naar de Ski-Mojo, besloten we zelf eens te ondervinden of de belofte waargemaakt kan worden. We lieten ons de juiste maat aanmeten, werden in het harnas gehesen, de veren werden aan de skischoen vastgemaakt en er werd ons verteld hoe je de veer activeert als je aan de afdaling begint. Om genante momenten in onderbroek op het testterrein te voorkomen, hebben we de Ski-Mojo over de broek heen getest. Dat hoeft overigens niet, je kan ‘m ook ongezien dragen onder je skibroek.

Eerste paar bochten even wennen

Eenmaal ‘aangekleed’ liepen we richting de lift en met de Ski-Mojo zichtbaar om je benen heb je veel bekijks. Lopen en in de lift zitten doe je zonder de veren geactiveerd en eenmaal boven, voordat aan je de afdaling begint, schakel je het systeem in. De eerste paar bochten voelden even anders, zeker niet vervelend, en het was wel even wennen. Dat wennen was echter snel voorbij en na de eerste onwennige bochten voelde het skiën met het gevaarte om onze benen heel natuurlijk.

Ski-Mojo buckelpiste

Niet te stoppen

En nog mooier: we waren niet te stoppen. Waar we normaal gesproken halverwege de piste – zeker aan het begin van het seizoen als we nog niet zoveel hebben geskied – een rustpauze wel kunnen waarderen, konden we nu de hele piste in een keer naar beneden skiën. Je benen raken daadwerkelijk veel minder snel vermoeid met de Ski-Mojo en de vering haalt heel veel trillingen weg. Dat laatste was vooral fijn voor mij, want ook met mijn enkelblessure was het veel fijner skiën met dan zonder het exoskelet. Voor Diederik, die al jaren met knieproblemen kampt, was het ook een hulpmiddel dat direct voor pijnverlichting zorgde. Een ander klein voordeel van de Ski-Mojo is dat ‘ie je dwingt om goed naar voren te staan, anders voel je echt dat je gaat zitten. En voor het geval dat je denkt dat je minder controle hebt over je ski’s: wij kunnen beamen dat dat niet het geval is.

Conclusie: heel mooi product, maar wel een beetje valsspelen

Eerlijk is eerlijk: wij zijn verbaasd door het product. Na een paar pistes voelde de Ski-Mojo helemaal vertrouwd en je merkt dat je veel langer door kunt skiën dan normaal. Voor mensen met knieproblemen, rugproblemen, spierproblemen of andere kwalen is dit echt een aanrader. En ook als je misschien wat ouder bent en gewoon sneller vermoeid raakt, zorgt dit apparaat ervoor dat je meer van je dag kan genieten. Wij zijn overtuigd, maar voor ons dertigers met veel ski-ervaring voelde het wel een beetje als valsspelen. Onze tip: probeer het vooral zelf.

Ski-Mojo tijdens skiën

Waar is de Ski-Mojo te koop?

De Ski-Mojo is al bij meerdere winkels te koop, wat betekent dat ze flink aan de weg hebben getimmerd sinds de Nederlandse introductie. Hieronder vind je enkele links.

➡️ Koop de Ski-Mojo bij DAKA

➡️ Koop de Ski-Mojo bij Duijvestein

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in