Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Recept: zo maak je Zillertaler Krapfen

Dit is misschien niet het meest bekende Oostenrijkse recept, zeker als je nooit in het Zillertal bent geweest. Als je bij het horen van Zillertaler Krappen al met je oren zit te klapperen heb je zeker wat gemist. Gelukkig kun je het nu ook alvast thuis uitproberen. 

Mocht je dit gerecht al wel kennen, dan weet je wat deze bovenstaande mensen gemist hebben. Echter wil je dit lekkere gerecht natuurlijk ook voor de wintersport nog even  zelf op tafel zetten. Gelukkig kun je met dit recept goed uit de voeten.

Ingrediënten

  • 250 gram roggemeel
  • 500 gram aardappels
  • 200 gram uien
  • 150 gram kaas
  • 250 gram kwark
  • zout
  • peper
  • bieslook
  • water

De bereiding

Maak van het roggemeel, zout en water een stevig deeg. Rol deze vervolgens dun uit. Haal hier vervolgens cirkels uit met een diameter van 15 cm.

Om de vulling te maken kook en rooster je de aardappels. Vervolgens meng je deze met peper, zout, fijngehakte uien, bieslook, kaas en kwark. Kneed dit tot een stevige massa.

Pak een van de cirkels en vul deze met de vulling. Vouw deze vervolgens dubbel en bestrijk de randen met wat water zodat deze aan elkaar blijven plakken. Bak deze vervolgens in ongeveer 3 minuten goudbruin in de hete olie.

Guten Appetit!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in