Mmm, als je de apfelstrudel ruikt loopt het water je al in de mond. Deze zoete lekkernij is op de piste dan ook niet te ontlopen. In de ochtend is het lekker bij de koffie, in de middag bij de thee en in de avond smaakt het ook prima. Eigenlijk lust je het altijd wel. Gelukkig kun je het ook zelf maken.
Ingrediënten
Strudeldeeg:
- 300 gram meel
- 25 milliliter olie
- 5 gram zout
- 150 milliliter lauwwarm water
Strudelvulling:
- 1,5 kg zure appels
- 100 gram suiker
- beetje citroenrasp
- 30 gram paneermeel
- 50 gram rozijnen
- poedersuiker
Het maken van de strudel
Je begint met het maken van het strudel deeg. Los het zout op in het lauwwarme water. Voeg dit samen met de olie bij het meel. Meng en kneed dit mengsel goed tot er een mooi geheel ontstaat. Dek vervolgens het deeg af en laat het 30 minuten rijzen.
Ondertussen kun je de appels schillen. Snijd deze vervolgens in dunne schijfjes en meng deze met de suiker, een deel van het paneermeel, de rozijnen en de citroenrasp.
Pak het strudel deeg er weer bij en blader het net zo lang tot er mooie lagen zijn ontstaan. Leg de deeglap van ongeveer 40 cm x 40 cm op een theedoek. Smelt wat boter in een pannetje. Bestrijk het deeg met een deel van de boter en strooi vervolgens er paneermeel overheen. Hierna verdeel je de appels over de lange kant van het deeg en vouw je de randen naar binnen. Rol vervolgens de strudel op met behulp van de theedoek.
Leg de strudel op een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrijk deze met de rest van de gesmolten boter. Zet de strudel in een op 180 °C voorverwarmde oven. Na ongeveer 45 minuten is de strudel klaar. Laat hem even afkoelen, snij hem in stukken en bestuif hem met poedersuiker.
Guten Appetit!
[dfp_native_ad]
Variatietip
Je kunt ter variatie door de vulling 40ml rum en 40ml calvados doen. Dit maakt de apfelstrudel nog lekkerder.
Serveertip
Maak een lekkere vanillesaus en giet deze over de apfelstrudel heen. Garnering met wat vruchten ernaast staat ook leuk!