Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Poging voor een wereldrecord: 82 vierduizenders in 59 dagen beklimmen

© The 82

Wintersportredacteur

Het jaar 2022 lijkt wel het jaar van de bizarre, opmerkelijke en bijzondere prestaties. Komende zomer staat er weer een op de planning: twee berggidsen willen in 59 dagen alle 82 vierduizenders in Europa beklimmen. In totaal overbruggen de twee heren 60.000 hoogtemeters tijdens het klimmen. En dat is nog niet alles. Om van de ene naar de andere plek te gaan, pakken ze de fiets. Dat betekent dat ze ook nog eens 870 km fietsen en 11.300 hoogtemeters op de fiets overbruggen. Wij vinden het bizar!

De 82 vierduizenders van Europa beklimmen

Berggidsen Christian Hölzl en Rolando Varesco staan voor een heftige uitdaging. De twee bergsporters willen een nieuw wereldrecord neerzetten door binnen 59 dagen alle 82 vierduizenders in Europa te beklimmen, oftewel Project The 82. Althans, hun planning telt 44 dagen, maar ze hebben 15 dagen ‘over’ voor als het weer te slecht is. In hun barre tocht overbruggen ze maar liefst 60.000 hoogtemeters en ze reizen met de fiets van de ene naar de andere plek. Zo komen er dus nog eens 11.300 hoogtemeters en 870 fietskilometers bij hun al bizarre prestatie. De planning is nu dat de heren op 15 juni in het Zwitserse Morteratsch beginnen, om vervolgens op 28 juli de laatste klim te maken in het Franse Pré de Madame Carle.

Pure lichaamskracht

Hölzl en Varesco zullen overigens niet alleen maar klimmend de bergtoppen bereiken. Ze maken hiervoor gebruik van verschillende sporten: bergbeklimmen, ijsklimmen, toerskiën, mountaineering en fietsen. Kortom, die 60.000 hoogtemeters van het klimmen en de 11.300 hoogtemeters en 870 km van de reis leggen ze dus af met pure lichaamskracht. Dat maakt het hele Project The 82 nog indrukwekkender. De hele reis wordt op beeld vastgelegd. De teaser die je hieronder kunt zien, is al heel vet. Dus dat belooft veel goeds voor de complete film.

Kickstarter

Je snapt, zo’n actie kunnen de heren niet voor niets doen. Daarom hebben ze een kickstarter opgezet, om hun reis te helpen financieren. Meer informatie en doneren kan door te klikken op onderstaande button.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in