Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Pistenbullybestuurder veroordeeld na dood snowboarder

Pistenbully

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een 61-jarige pistenbullybestuurder is vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. In december zag hij een vrouw over het hoofd, die hij vervolgens overreed met de pistenbully die hij bestuurde. De vrouw overleed ter plekke.

Volledige verantwoording

De bestuurder, die al 40 jaar bij de liftmaatschappij in het Zillertal werkt en als een van de betrouwbaarste medewerkers wordt beschreven, noemt de dag als de zwartste in zijn carrière. Het spijt hem verschrikkelijk dat het ongeluk gebeurd is en neemt dan ook de volledige verantwoording voor de dood van de vrouw.

Zes maanden voorwaardelijk

De 29-jarige snowboardster kwam in december op de piste 11a in het skigebied van Mayrhofen naar beneden, toen zij onder de pistenbully terechtkwam. De rit was niet noodzakelijk, maar de bestuurder zou zijn collega een dienst hebben willen bewijzen door een sneeuwkanon te verzetten voor sluitingstijd van de piste. Daarbij voelde hij iets onder de pistenbully. Dat bleek de Duitse vrouw te zijn. Voor haar kwam hulp te laat. De man hing een celstraf tot drie jaar boven het hoofd voor dood door nalatigheid. Uiteindelijk is hij nu veroordeeld voor zes maanden voorwaardelijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in