Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

29-jarige snowboarder overleden na botsing met pistenbully

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In het skigebied van Mayrhofen is vanmiddag een 29-jarige snowboarder overleden, nadat zij in botsing kwam met een pistenbully. De vrouw overleed ter plekke aan haar zware verwondingen.

Piste 11

De vrouw kwam naar beneden van piste 11 op de Horberg, terwijl de sneeuwschuiver op dezelfde piste omhoog reed. Bij de botsing liep de vrouw zwaar hoofdletsel op. De exacte oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend en wordt nog onderzocht door de alpine politie. Dat onderzoek zal meer duidelijkheid over het ongeval geven.

Eerste hulp

Na de botsing werd vrijwel direct eerste hulp verleend en ook een trauma-arts was snel ter plaatse. De hulp mocht echter niet baten en de Duitse snowboarder overleed ter plekke. Een crisisinterventieteam ontfermde zich over de wintersportpartner van de vrouw.

Tweede ongeluk met pistenbully in korte tijd

Ongelukken met een pistenbully komen gelukkig niet heel vaak voor, maar ook afgelopen week kwam er iemand om het leven bij een ongeluk met zo’n machine. De omstandigheden waren wel totaal anders. Toen ging het om een ongeluk met de kabel van een pistebully. De 74-jarige man was bezig met controleren van het skigebied Cauterets (Frankrijk) aan de vooravond van de seizoenopening. Tijdens de werkzaamheden kwam hij skiënd tegen de kabel aan. Hij liep daarbij ernstige verwondingen op en overleed later in het ziekenhuis.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in