Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Paraglider blijven hangen in skilift in Zell am See

Wintersportredacteur

In Zell am See had een paraglider vrijdag niet de beste dag uit zijn carrière. Met zijn scherm vloog hij tegen een skilift aan en bleef daar hulpeloos hangen.

De 57-jarige paraglider startte volgens het politiebericht zijn vlucht vanaf de zuidwestelijke startplaats bij de top van de Schmittenhöhe. Vanwege een probleem met zijn lijnen trok het paraglidescherm te veel naar rechts. Daardoor kon de man de skilift niet meer ontwijken.

Hulpeloos

Het scherm bleef vervolgens in de kabel van de skilift hangen en de paraglider bungelde daaronder, zo’n acht meter boven de grond. De lift was gelukkig buiten gebruik. De hulpeloze paraglider werd uit zijn benarde positie gehaald door vier medewerkers van de Schmittenhöhebahn. Zij konden hem abseilend naar beneden krijgen. De bergredding en de traumahelikopter werden uit voorzorg nog opgetrommeld, maar bleken gelukkig niet nodig.

Goed verhaal bij de vrijdagmiddagborrel

De man kan het verhaal zonder kleerscheuren navertellen, wat betekent dat ‘ie gisteren een mooi verhaal had bij de vrijdagmiddagborrel. Het loopt weleens slechter af met dit soort ongelukken…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in