Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Oranje reisadvies voor heel Oostenrijk en Italië op 28 oktober

Vanaf 28 oktober verandert het reisadvies van Italië en Oostenrijk van code geel naar code oranje. Dit betekent dat je er alleen heen mag voor noodzakelijke reizen. Een vakantie hoort daar helaas niet bij.

De verandering van het reisadvies heeft alles te maken met het toenemende aantal besmettingen in beide landen.

Bijna heel Oostenrijk op oranje

Op 13 oktober veranderde de Nederlandse overheid het reisadvies voor Noord-Tirol, Niederösterreich, Wenen en Vorarlberg van geel naar oranje. Niet veel later kwamen daar ook het Salzburgerland en Oberösterreich bij. Vanaf morgen kleuren ook Osttirol, Karinthië, Burgenland en Steiermark oranje. Dit zal om 17.00 uur gebeuren. Er zijn een paar uitzonderingen. De Tiroolse gemeenten Hinterriß en Jungholz en het Kleinwalsertal in Vorarlberg blijven geel.

Heel Italië op oranje

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, heeft de Italiaanse premier Giuseppe Conte de maatregelen flink aangescherpt. De horeca moet om 18.00 uur sluiten en skigebieden moeten dicht tot 24 november. Op 28 oktober verandert de Nederlandse overheid het reisadvies voor heel Italië van code geel naar code oranje.

Alleen noodzakelijke reizen

Code oranje betekent alleen noodzakelijke reizen. Vakanties horen daar niet bij. Mocht je een oranje bestemming bezoeken, dan ga je bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Een doorreis is toegestaan. Hetzelfde geldt voor een korte stop bij het tankstation. In Oostenrijk ben je verplicht een doorreisverklaring bij je te hebben.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in